Známý německý výrobce na český trh, během měsíce, dvou, uvede tři nové modely vyšší třídy. Půjde o Digitradio 370 IR, Digitradio 586 a Digitradio 602.

Nejdále je příprava do prodeje na českém a slovenském trhu u Technisat DR 370 IR, který vidíte na úvodním snímku. Jeho cena není známá, verze s CD se prodává za 4.600 Kč, a stejně jako ostatní, je přijímač osazen třemi tunery (VKV/FM, DAB/DAB+ a internetovým) s 3x 20pozicemi pro uložení stanic. Nechybí Bluetooth 4.2, linkový audio vstup či rozhraní USB. Wi-Fi je k dispozici i na 5 GHz, zesilovač dává výkon 2x 5 W (RMS).

Vyberte si digitální rádio TechniSat podle vlastních potřeb: největší nabídku má Alza.cz.

Technisat Techniradio 6 S IR Rádio s DAB+ a internetem na cesty

Zabudovaný barevný LCD displej (6,1 cm, 2,4″) zvládá i promítání obrázků jdoucích s digitálním vysíláním. V ceně dostanete dálkový ovladač a využít můžete i aplikaci Technisat Connect. Třešničkou na dortu by mělo být bezdrátové dobíjení mobilu se standardem Qi (co je to).

Technisat Digitradio 586.

Dalším uvedeným modelem je Technisat Digitradio 586 (náhrada za doprodávané DR 585), který vidíte na snímku. Půjde o elegantní retro rádio s VKV/DAB, které se v zahraničí prodává za 320 € (asi za 8.000 Kč) a je vybaveno přehrávačem CD (mechanika typu „štěrbina“, slot-in) a rozměrným displejem typu OLED.

Technisat Digitradio 602.

Málo informací je také o Technisat Digitradio 602 (399 €, asi 9.990 Kč): stejné tunery, jako předchozí model a opět výbava pro bezdrátové dobíjení typicky mobilu. Ohlašovaný výkon zesilovače 70 W (RMS), teleskopická anténa.

V době přípravy aktuality, poslední dva přijímače ještě chyběly na oficiálních německých stránkách výrobce. Data byla čerpána z předběžných údajů u prodejců a mohou se změnit.