Nikoli na konci letošního roku, ale až během prvního čtvrtletí 2023 vstoupí na český trh nová streamovací služba SkyShowtime.

Nadále však platí, že do Evropy jako takové služba přijde ještě letos, konkrétně pak 20. září, od kdy ji budou moci využívat diváci v Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku. Během posledního letošního kvartálu se rozšíří i do Nizozemska. Videotéka, za kterou stojí vysílací společnosti Comcast (majitel NBC Universal a Sky) a Paramount Global, odsunula start v dalších evropských zemích včetně České republiky na první čtvrtletí příštího roku. Objevit by se měla ve Španělsku, Portugalsku, Andoře, Albánii, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Česku, Maďarku, Kosovu, Černé Hoře, Severní Makedonii, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku a Slovinsku.

Konkrétní termín startu ani ceníky předplatného zatím provozovatel nezveřejnil. SkyShowtime nabídne hollywoodské filmy od dvou nejstarších studií Paramount Pictures a Universal Pictures. V jeho knihovně se objeví snímky Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, The Northman, Sing 2, Sonic the Hedgehog 2, The Lost City, Downton Abbey: A New Era, Nope, Belfast, Ambulance či The Bad Guys. Kromě toho půjde o pořady z televizních kanálů a od studií a služeb Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios a Peacock.

Do Česka i na Slovensko míří nová streamovací služba SkyShowtime

Ve Skandinávii nahradí SkyShowtime již existující službu Paramount+ s tím, že uživatelé se nově dostanou i k produkci Universal Pictures, Sky Originals a NBCUniversal. Ve Finsku bude měsíční poplatek za přístup ke SkyShowtime 6,99 euro, ve Švédsku 79 SEK, v Norsu 79 NOK a v Dánsku 69 DKK. Po spuštění služby v zemích střední a východní Evropy bude mít SkyShowtime 18 jazykových mutací.

Úvodní foto: SkyShowtime