Po spuštění speciální aplikace iVysílání České televize pro operační systém Tizen má vlastní aplikaci pro chytré televizory Samsung také videotéka televize Prima.

iPrimu dosud mohli využívat pouze ti diváci s televizory Samsung, kteří využívají hybridní vysílání (HbbTV) a tedy „červené tlačítko“. To je hojně využívané v domácnostech, kde na hlavním televizoru přijímají signál na klasickou anténu z pozemních vysílačů ve standardu DVB-T2 a mají televizor připojený k internetu. HbbTV ale nemohou využívat diváci, kteří si za primární zdroj televizního signálu zvolili IPTV, tedy služby jako O2 TV, T-Mobile TV GO, Lepší.TV, Sledování TV a další. Jim se nyní otevírá možnost přehrávat si původní pořady Primy z televizního archivu a za poplatek získat přístup k online předpremiérám oblíbených televizních seriálů.

iVysílání v aplikaci pro TV Samsung Živé vysílání i archiv pořadů lze sledovat online

Aplikace iPrima představuje nabídku těch nejoblíbenějších seriálů, filmů a pohádek, které se objevují na obrazovce televizních kanálů skupiny FTV Prima. Uživatelé se tak kdykoli mohou vracet k oblíbeným seriálům, jako je ZOO, Polda, Slunečná a dalším. Vybírat si mohou také z velkého množství filmů pro dospělé i děti. Kromě toho mohou využívat tematické playlisty, kde pouhým kliknutím spustí hodiny zábavy podle aktuální nálady – krimi, dokumenty, pořady o vaření a mnoho dalšího. Aplikace je dostupná pro uživatele chytrých televizorů Samsung nejen v České republice, ale také na Slovensku. Do konce roku je exkluzivně pouze v televizorech této značky.

Pro vystup do aplikace iPrima je nutná registrace. Uživatel ale může využít přístupové údaje k účtu iPrima, který využívá na počítači, notebooku, tabletu nebo telefonu. Služba je k dispozici zdarma s reklamou anebo za měsíční poplatek bez reklamy. Vedle iPrimy zařadil Samsung mezi nové televizní aplikace také Fitshaker, který obsahuje řadu návodů na cvičení doma.Všechna cvičení vedou certifikovaní čeští a slovenští lektoři. Vybrat si lze z nespočtu cvičících programů a živých přenosů, které jsou děleny dle náročnosti a délky programu (Pilates, Yoga, Tabata, HIIT, Výzvy – Do plavek, novoroční, apod). Programy jsou určeny pro začátečníky i pokročilé a pro všechny věkové kategorie, včetně dětí.

Aplikace Fitshaker je placená a zájemce vyjde na 249 Kč měsíčně. Dostupná je jak v České republice, tak na Slovensku, kde za ni uživatelé zaplatí 9,9 euro měsíčně. Obě nové aplikace si mohou zájemci stáhnout ze Samsung Store na svém chytrém televizoru a poté umístit na lištu s preferovanými aplikacemi.