Nabízíme vám žebříček pořadů zhlížených na videotékách, zejména typu VoD, který je připraven podle zájmu klientů využívajících programovou službu JustWatch. 

Proměnlivá situace v červenci přešla během srpna, kdy se blížily velké podzimní premiéry, v náznak stálosti, což nám nyní potvrzují i výsledky za září. Srpnové vlašťovky v podobě druhého místa Hry o trůny a nastupující „Šik“ Hulk nyní převálcoval Pán prstenů: Prsteny moci, Rod draka je druhý a další velká premiéra – Andor (Star Wars) – je čtvrtá; před něj se ještě natlačil seriál Rick a Morty. Příliš dobře si nevede Příběh služebnice (7.), „She-Hulk“, která začala být o ničem se rychle propadla na šestou pozici. Hodně zajímavý a dabovaný Bílý lotos, který rozhodně není pro každého, zaujal solidní desátou příčku.

Co se v Česku nejvíc streamuje? V srpnu opět nový Top Gun a také Sandman

Mezi filmy se na první místě opět ocitlo nové pokračovaní klasického Top Gunu (Maverick) a jeho celosvětový úspěch je nebývalý, protože takto navázat se moc často nepodaří. Elvis se ze čtvrtého místa posunul na druhé a v srpnu druhý Predátor: Kořist ze žebříčku zcela vypadl. Na třetím místě skončil snímek Thor: Love and Thunder u kterého prostě někdo neodolal a udělal z něj „Láska jako hrom“, což je nejen vrchol ignorance, ale zcela to změnilo význam názvu. Za tohle by se mělo věšet – za cosi – do průvanu!

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít ty nejlepší pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.

Úvodní foto: Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films