Začátek streamovacího roku 2023 bude rázný. Očekávaná prémiová streamovací služba SkyShowtime, která si klade ty nejvyšší cíle, se objeví už v únoru. Na eventu v Amsterodamu to tento týden oznámilo vedení společnosti.

Příchod do jižní a střední Evropy dostal dva oficiální termíny. Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Kosovo, Černá Hora, Srbsko a Slovinsko už budou moci slavit Vánoce v přítomnosti nové služby, protože ta se na jejich trzích otevře 14. prosince. V únoru 2023 se poté rozšíří do České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska, Albánie a Severní Makedonie.

„SkyShowtime byla stvořena pro Evropu a my jsme nadšeni, že můžeme divákům ve střední a východní Evropě říci, že už je skoro čas na SkyShowtime. Těší nás, že jim můžeme přinést exkluzivní přístup k nejnovějším seriálům a filmům z našich ikonických a světově proslulých studií a také prémiovou řadu kvalitního lokálního zábavního obsahu. Po úspěšném spuštění v zemích severní Evropy a Portugalsku je pro nás expanze na tyto významné trhy a zpřístupnění SkyShowtime ještě většímu počtu lidí v celé Evropě důležitým milníkem,“ řekl CEO SkyShowtime Monty Sarhan.

Co čekat od SkyShowtime v Česku? Připravte se na jarní streamovací novinku

Konkrétní ceny a programové novinky pro konkrétní regiony budou zveřejněné před 14. prosincem. SkyShowtime slibuje mimo jiné podporu lokálního originálního obsahu, dokumentů a speciálů. Zda podobně jako dříve u HBO půjde o vlastní projekty, nebo televizní premiéry tuzemských filmů, není jasné.