Značka, která u nás spadá pod společnost Fast, nabízí televizory doslova s několika operačními systémy. Teď přichází další.

Firma Hisense před časem nabídla svou rychlou linuxovou platformu dalším producentům TV a i Televizní web už některé přijímače vyzkoušel. Naproti tomu Sencor nabízí, či nabízel, televizory třeba s WebOS a značka se rozhodně na jednu, nebo dvě platformy neváže a primární je pro ni, podle vlastních slov, hlavně poměr cena/výkon.

Obří Fast Day 2022: výstava elektroniky v Praze Výborná akce s lidmi, kteří vědí, co hovoří

Nyní se systémem Vidaa (čtěte „vida“) uvádí Sencor SLE 40FS700TCS s úhlopříčkou 102 cm s rozlišením Full HD a plošným podsvícením. Ten má, vedle obvyklých tunerů pro příjem například DVB-T2/S2, řadu aplikací, včetně některých domácích; podle výrobce mj. Voyo, SledovaniTV, Pohádky a Lepší.TV. Na snímku vidíte i oznamovaný dálkový ovladač, který by měl mít jedno tlačítko k volnému naprogramování (mj. pro aplikaci).

Samozřejmě nechybí oblíbené „červené tlačítko“ HbbTV a za cenu 6.499 Kč dostanete i obvyklé připojení k internetu přes Wi-Fi (více nespecifikováno), plné pohledové úhly (178°) ze všech stran a řadu vstupů a výstupů (mj. 3x HDMI, optický výstup, 2x USB 2.0 i sluchátka).

O zvuk se stará zesilovač o výkonu 2x 8 W napojený na dvojici širokopásmových reproduktorů pracující s technologií Dolby Digital Plus.

Díky výborné spolupráci se společností Fast, bychom měli mít televizor k zápůjčce ještě tento měsíc.

Foto v úvodu: Fast