Deset týdnů uplynulo od chvíle, kdy Český telekomunikační úřad (ČTÚ) na svém webu zveřejnil principy výběrového řízení na kmitočty pro sítě DAB+. Zeptali jsme se, jak dopadla veřejná konzultace a kdy lze očekávat vydání finálních podmínek aukce.

Vzhledem k exkluzivní povaze informací jsme se rozhodli zveřejnit odpovědi mluvčí ČTÚ Terezy Meravé v plném znění.

Jsou připomínky k dokumentu z 27.9.2022 (Principy výběrového řízení na udělení práv k využívání rádiových kmitočtů pro zajištění sítí elektronických komunikací pro poskytování služby šíření zemského digitálního rozhlasového vysílání a multimediálních aplikací) vypořádány a jak?

Úřad analyzoval všechny obdržené připomínky a dospěl k závěru, že většině z nich lze v určité míře vyhovět, s výjimkou připomínek týkajících se změny legislativy, která není v kompetenci Úřadu a formátu aukce.

Kdy ČTÚ předloží návrh podmínek aukce kmitočtů pro sítě DAB+ určené komerčním vysílatelům?

V současné době Úřad velmi intenzivně připravuje návrh podmínek pro sítě DAB určené pro šíření vysílání komerčních vysílatelů. Po dokončení návrhu bude tento návrh podmínek zveřejněn ke standardní veřejné konzultaci podle zákona.

Kdy ČTÚ předpokládá vypsání těchto aukcí?

Úřad předpokládá, že po ukončení veřejné konzultace návrhu podmínek výběrového řízení a vypořádání obdržených připomínek nebude nic bránit vyhlášení výběrového řízení.

Kdy ČTÚ předpokládá ukončení těchto aukcí?

Předpokládaný časový harmonogram výběrového řízení bude součástí vyhlášení výběrového řízení, proto nelze v současné době konec výběrového řízení predikovat.

Vyvolávací ceny sítí pro DAB+? Je to šok, říkají operátoři

Štítky