Podívejte se na žebříček pořadů na videotékách zejména typu VoD, který je sestaven podle zájmu lidí využívajících programovou službu JustWatch. Zdroj: JustWatch

Mezi filmy je první „Na nože: Glass Onion“ z roku 2022 (neplést se snímkem Na nože z roku 2019), „na bedně“ (druhá) je stále také komediálně laděná sci-fi „Všechno, všude, najednou“ a třetí je Avatar. Ten si řada lidí pustí buď před dvojkou jdoucí v kinech nebo při čekání na ni. Pokud máte zájem, úvodní film do minisérie, která má mít pět dílů najdete na Disney+. À propos zjevně nesmrtelný nový Maverick (autor se na něj konečně bude muset také podívat…) je kupodivu ještě na pátém místě!

Český trh s VOD v roce 2022? První tři kvartály podle JustWatch

Mezi seriály byla v prosinci první odnož Adamsovy rodiny, Wednesday, druhá je další várka Bílého lotosu (první řada byla výtečná) a třetí je sci-fi Médium – The Peripheral, které tak stále osciluje kolem této pozice; The Peripheral volně vychází ze stejnojmenné knihy Williama Gibsona.

Vedle těchto seriálů se v žebříčku stále drží například Andor (Star Wars) a Rick a Morty.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.