Hobby stanice Spektrum Home o zvelebování domácností, která dosud vysílala v kabelové televizi, IPTV a na satelitu, bude dostupná volně v pozemních digitálních vysílačů.

Bezplatnou programovou nabídku televizních stanic šířených prostřednictvím terestrických digitálních sítí v České republice brzy rozšíří tematický kanál Spektrum Home od společnosti AMC Networks Central Europe. Provozovatel již na konci prosince požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licence pro pozemní vysílání prostřednictvím vysílačů. Rada by se žádostí mělo zabývat na svém nejbližším zasedání příští úterý 24. ledna. Stanice se následně objeví v některé ze sítí DVB-T/-T2, podle serveru MediaGuru.cz by mělo jít o celoplošný multiplex 23 provozovaný společností Czech Digital Group (CDG).

Multiplex 23 plánuje nové programy CRA spustily tři testovací pozice

CDG je dceřinou společností Českých Radiokomunikací (CRA) a v multiplexu 23 má aktuálně tři volné programové pozice označené jako Test-1, Test-2 a Test-3. CRA ale mají prostor také v Regionální síti 8, která vysílá ve standardu DVB-T v řadě krajských měst a využívají ji tematické hudební kanály Óčko Expres, Óčko Black a nově i křesťanská televize Noe+, druhý program celoplošně šířené TV Noe (ta vysílá v multiplexu 23). Spektrum Home se označuje za jedinou televizní stanici pro kutily v regionu střední a východní Evropy. Program cílí na ženy a muže, kteří se zajímají o bydlení, dům a zahradu, nebo ty, kteří hledají inspiraci, konkrétní rady a doporučení od odborníků, jak tyto úpravy provést vlastníma rukama.

Programovou náplň Spektrum Home tvoří pořady a dokumenty vlastní i převzaté zahraniční produkce o bytových dekoracích, přestavbách, kutilství, budování zahrad, architektuře, designu a domácích pracích. Vlastní produkce se na obsahu podílí 50 procenty, z toho 20 procent připadá na českou a slovenskou produkci. Stanice vysílá z Maďarska pro tři středoevropské země: Maďarsko, Slovensko a Českou republiku. Dosud šlo o placený program, který se objevoval v nabídkách poskytovatelů kabelové televize, IPTV a satelitní televize.

Jaký bude rok 2023 pro DVB-T2? Naprosto klíčový