Nejpozději na Světový den vody 22. března ohlásila start nová pozemně šířená televizní stanice iVodárenství TV. Nestalo se, místo toho provozovatel připravuje nové vysílače DVB-T2 pro Prahu a Plzeň.

iVodárenství TV má být první specializovanou televizní stanicí zaměřenou výhradně na oblast vodárenství. Její majitel Pavel Hájek, který prostřednictvím společnosti pHmedia provozuje regionální televizní síť 11 ve standardu DVB-T, se postupně domlouvá s vodárenskými společnostmi na možnost instalace vysílačů na jejich vodojemy. Stanice bude vycházet z již existujícího webu ivodarenstvi.cz, který připravoval i vlastní videa. Regionální síť 11, v níž bude iVodárenství TV vysílat, má aktuálně od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) přiděleno celkem 15 individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů. Jak upozornil server MediaGuru.cz, nejnověji se mezi nimi objevila i Praha.

Vodárenská TV míří do DVB-T Patří majiteli regionální i-Vysočina TV

V české metropoli má Regionální síť 11 vysílat vodárenské věže Děvín na kanále 27 maximálním vyzářeným výkonem 1 kW. Multiplex původně působil výhradně na Vysočině, kde Pavel Hájek provozuje regionální televizi i-Vysočina.cz se stejnojmenným zpravodajským portálem. Později se rozšířil i do Kladna, kde operátor provozuje místní televizi KladNo.1 TV. Kmitočtové příděly má Regionální síť 11 také pro České Budějovice, Beroun, Zlín, Teplice a jak loni v listopadu upozornil Televizníweb.cz, také pro Plzeň. Reálně je v provozu deset vysílačů, z toho devět na Vysočině a jeden na Kladně. Kdy chce pHmedia coby operátor Regionální sítě 11 spustit další?

„V současné době čekáme na dodávku technologií. Až budou vysílače postavené, od toho se bude odvíjet jejich spuštění,“ uvedl pro MediaGuru.cz Pavel Hájek a ke startu stanice iVodáreství TV dodal: „Vysíláme do zdi a připravujeme se na start. V ostré fázi bude obsah nabíhat postupně, program budeme obohacovat.“

Úvodní foto: iVodárenství.cz