Společnost TP Vision, výrobce TV se značkou Philips, vsadila na evropský design a specializovaný tým se sídlem v Amsterdamu, což opět přineslo své ovoce. Uznání nejvyššího řádu v podobě „Red Dot Product Design Awards 2023“, obdržel i letos.

Rod White, ředitel designu k tomu uvedl: „Domnívám se, že společnost TP Vision je v oblasti spotřební elektroniky jedinečná, protože se zaměřuje na to, aby se design výrobků stal základním prvkem procesu jejich tvorby, a nikoliv, aby se design implementoval dodatečně po načrtnutí konceptu. A jsem rád, že se této myšlence opět dostalo i nejvyššího ocenění a oficiálního uznání profesionální designérské komunity, a to v podobě cen Red Dot Awards.“

Ceny Red Dot 2022 Philips získal čtyři ocenění za design

Dvojice oceněných výrobků zahrnuje jednak sportovní sluchátka typu True Wireless, tedy skutečně bezdrátová (TWS), Philips A5508, jednak televizor Philips OLED908 se zvukovým řešením od legendární společnosti Bowers & Wilkins využívající vlněnou tkaninu Kvadrat. Televizor má osvětlení pozadí Ambilight, přepracovaný dálkový ovladač s podsvícení a prý jednodušší obsluhou a také hliníkový otočný centrální stojan s otevřeným rámem.

Sportovní sluchátka Philips A5508.

Red Dot oceňuje nejlepší design výrobků z hlediska funkčnosti, kvality, ergonomie a inovací již téměř 70 let a v poslední době k hodnotícím kritériím přibyly také odolnost a ekologie. Přihlášené produkty hodnotí porota složená z 50 profesionálů.