Známý tchajwanský výrobce uvedl celou řadu novinek akcentujících koncept udržitelnosti a souladu s přírodou. Jednou z nich je laserový projektor s rozšířením o o. s. Googlu.

Od září 2023 si budeme moci, za 1.399 €, převodem 32.900 Kč, pořídit vyspělý projektor domácího kina pracující s úspornou laserovou lampou s udávanou životností 30.000 hod. a vysokým světelným tokem 4.800 ANSI lumenů. V souladu s firemní platformou Earthion používá novinka šasi vyrobené z recyklovaných plastů PCR (Post Consumer Recycled).

Toužíte po hodně rozměrné úhlopříčce? Zkuste místo televizoru projektor

Výrobce hovoří o přímém použití recyklovaného plastu na šasi z více než 40% a o využití recyklovatelných materiálů i na obal. Projektor nemá obsahovat rtuť a má mít – ve srovnání s běžnou lampou – spotřebu sníženou o asi 48 %.

Další výhodou – pro někoho – může být už přiložený hardwarový „klíč“ s Android TV, takže s z Acer Vero PL3510ATV může stát zařízení prakticky nevyžadující připojení nějakého vnějšího přehrávače. Výhodou bude i možná projekce typu 24/7 a krytí (co je to) IP5x.

Z úprav obrazu máte k dispozici korekce lichoběžníkového zkreslení (2D), korekci čtyř rohů a také posun objektivu. Zvuk obstará vestavěný zesilovač o výkonu 10 W a jeden reproduktor. Externí lze prý napojit s využitím technologie Audio Return pro HDMI.

Informace o dalších novinkách Aceru pro rok 2023, včetně městského elektrokola s UI/AI, naleznete na digirevue.cz.