Nová plnoformátová televize A11, která v éteru nahradí zpravodajsky zaměřenou stanici Náš Region TV (dříve Regionálnítelevize.cz), zahájí vysílání dnes v 16:00 hod. v celoplošném pozemním digitálním multiplexu 23. Tedy ve stejné síti, kde vysílá i Nova, Nova Cinema nebo programy skupiny Barrandov.

Diváci pozemního digitálního vysílání naladí televizi A11 na klasickou nebo společnou televizní anténu v multiplexu 23 na programové pozici Test-2. Tu operátor sítě, společnost České Radiokomunikace (CRA), zprovoznil už dříve a tak nebude nutné kvůli startu A11 přelaďovat televizory. Program se dnes v 18:30 na zmíněné pozici objeví okamžitě. U placených televizních služeb nahradí televize A11 již existující Náš Region TV, který do loňského podzimu vysílal pod názvem Regionálnítelevize.cz. Dostupná by měla být u všech velkých poskytovatelů, jako je Vodafone TV, T-Mobile TV či Skylink. Pokud se A11 v programové nabídce poskytovatele služby neobjeví, měli by diváci kontaktovat operátora služby nebo televizi A11 na infolince 775 007 202.

Televize A11 je dalším médiem vlastněným stejnojmenným vydavatelstvím A11, pod které spadají bezplatné regionální týdeníky Náš Region, časopisy Mladý svět, Sorry a řada odborných titulů. Ačkoli má jít o plnoformátovou televizi, která nabídne i akviziční seriály, filmy, publicistiku či zábavu, z původního projektu Regionálnítelevize.cz si ponechá zaměření na regionální zpravodajství a ředitelkou zůstane Eva Stejskalová, zakladatelka Regionálnítelevize.cz. Zpravodajství bude nabízet nejen v hlavní zpravodajské relaci A11, která bude začínat v 18:30, tedy před všemi relacemi na konkurenčních televizích, ale i během celého dne, a kromě klasických moderátorů hodlá využívat i avatary s umělou inteligencí.

Fotografie z castingu na moderátory televize A11:

Moderátoři? Celebrity z reality show na velkých televizích

Zpravodajství televize A11 slibuje být jiné než na ostatních celoplošných televizích. Má jít o reportáže, pozvánky, recenze a aktuality z měst, obcí a vesnic od známých i méně známých reportérů. Hlavní tváří zpráv bude Bára Hlaváčková známá z Televize Seznam nebo Sportu 5 a očekávat lze i další tváře známé z obrazovek velkých televizí, byť ne přímo ze zpráv, ale spíše ze zábavných pořadů. Castingu na moderátory televize A11 se koncem dubna zúčastnili například fitness trenér a účastník reality show Survivor Česko a Slovensko Adam Bůžek, stříbrný Muž roku 2019 Jan Solfronk, či finalistky letošního ročníku Miss Fitness České a Slovenské republiky, včetně Anety Mitušinové.

„I když dá naše televize velmi ráda prostor nováčkům nebo méně okoukaným tvářím jako je Jan Januš, Tomáš Zemánek či Jitka Kačánová, můžete se samozřejmě těšit i na tváře vám velmi známé. Již brzy představíme dva očekávané pořady. Talkshow s Jaroslavem Duškem a poté pořad s Josefem Klímou. Věříme, že si velmi rychle získají své stálé diváky,“ uvádí televize A11 na svém webu. Josef Klíma se se svým pořadem Zaostřeno vrátí k největším kauzám devadesátých let a ukáže, kam se posunuly do současnosti. Pořady jsou už vyrobené a jde o ucelený cyklus, který se v případě diváckého zájmu dočká pokračování. A11 také slibuje zajímavé zahraniční seriály, například Narcos od Netflixu, který už v minulosti vysílala televize Prima.

Náš Region TV vstoupí do DVB-T2 jako A11 Nová televize odstartuje 27. dubna

Narcos od prvního dne a zájem o vysílací práva na fotbal

Bára Hlaváčková se bude objevovat nejen ve zpravodajství, ale bude také moderovat každotýdenní pořad Mladý svět s pravidelnými hosty, retro hudbou a ohlédnutími do minulosti. Hostem prvního vydání Mladého světa bude generální ředitel mediální skupiny A11 Aleš Zavoral, který představí plány nové televize a její program. První den televize A11 odvysílá také oceňovaný dokument Everest – Nejtěžší cesta od horolezce Pavla Barabáše. Následovat bude první vydání talk show Světlá hodinka s Jaroslavem, jejímž hlavním protagonistou bude herec Jaroslav Dušek. Dokumentární cyklus Žít lehce zase bude představovat život lidí, kteří zvolili alternativní způsob bydlení a ukáží, co jim to přineslo. Autorem námětu je Janek Sedlář, který se v roce 2019 rozhodl s manželkou a dětmi přestěhovat z bytu v panelovém domě do karavanu a žít v souladu s přírodou.

Seriál Narcos nasadí televize A11 hned od prvního dne vysílání, bude uzavírat večerní program. Tento týden pak provozovatel televize A11 překvapil informací, že se zapojí do soutěže o vysílací práva na první fotbalovou ligu. „Ligová fotbalová asociace (LFA) již brzy vyhlásí tendr na vysílací práva pro nejvyšší fotbalovou soutěž Fortuna ligu a Národní ligu. Mediální skupina A11 je připravena podat nabídku, která by byla konkurenceschopná,“ uvedla skupina v oficiálním prohlášení. Soupeřem jí bude televize Nova společně s O2TV, které mají společného vlastníka PPF, ale i Česká televize nebo například Canal+, který v Česku nedávno spustil vlastní streamovací službu včetně lineárních sportovních kanálů s přenosy anglické fotbalové Premier League.

A11 plánuje další dva TV kanály Stanice zatím nemá licenci pro DVB-T2