UVNITŘ DOKUMENT – Na český trh vstoupila další nadnárodní streamovací služba v lokalizované české verzi. Jde o CANAL+, který se soustředí nejen na filmy a seriály, ale také na unikátní sportovní obsah. Za 189 korun měsíčně nabízí například kompletní přenosy z fotbalové Premier League.

CANAL+ již spustil vlastní aplikaci a webovou stránku www.canalplus.cz, na které si lze službu předplatit. Využívat ji lze až na čtyřech zařízeních najednou, pouze lineární kanály CANAL+ Sport a CANAL+ Action lze souběžně sledovat jen na dvou zařízeních v rámci jednoho uživatelského účtu. Aplikaci CANAL+ lze využít na chytré televizi, počítači a notebooku nebo v mobilu a tabletu s iOS nebo Android. „Naši aplikaci naleznete v App Store (pro zařízení s iOS) nebo na Google Play (pro zařízení s Android). Nebo si nás pusťte přímo ve svém prohlížeči na adrese play.canalplus.cz,“ radí služba přímo na svém webu. Platbu lze provádět platební kartou nebo přes PayPal.

Kromě videotéky, která obsahuje filmy a seriály na vyžádání, streamovací služba nabízí sedm lineárních televizních kanálů zaměřených na filmy a sportovní přenosy (CANAL + Sport 1 až 6, CANAL+ Action). Videotéka s tituly na vyžádání je rozdělena do kategorií Akční, Komedie, Drama, Thriller, Krimi, Dokumenty, Biografie, Romantické, Horor, Sport, Animace, Dobrodružné, Rodinné, Sci-Fi, Westerny, Historické a ostatní. Kromě zahraničních snímků nabízí i řadu českých filmů, například Fotograf, Vrásky z lásky, Jízda, Kráska v nesnázích, Obsluhoval jsem anglického krále, Láska je láska, 2Bobule, František je děvkař, U mě dobrý, Jak básníci neztrácejí naději, Snowboarďáci, Kajínek a Kuky se vrací.

Streamovací služba CANAL+ v… by Jan.Potucek

Fungují už aplikace pro televizory Samsung, LG a další

Služba testovala internetovou stránku již dříve, podle podrobného ceníku je v ostrém provozu od 4. dubna. Zatím ale její spuštění neprovází téměř žádná kampaň. Z informací, které jsou dostupné na jejím webu vyplývá, že ne všechna zařízení s operačním systémem Android si s aplikací CANAL+ poradí. „CANAL+ Aplikace není kompatibilní s Android zařízeními, která nemají certifikovaný operační systém Android nebo Android TV. CANAL+ Aplikace není kompatibilní také se zařízeními která mají tzv. rootnutý operační systém. Na těchto zařízení CANAL+ Aplikaci naistalujete, nebude ale možné si přehrát jakýkoliv obsah,“ uvádí provozovatel streamovací služby, který v České republice zároveň provozuje satelitní službu Skylink.

Aplikaci CANAL+ mají k dispozici i vybrané značky chytrých televizorů, například Samsung s operačním systémem Tizen na modelových řadách od roku 2017, televizory LG s operačním systémem WebOS 3.5 a vyšší (od roku 2017 a novější), televizory s operačním systémem Android 7.0 a vyšším a multimediální centra s Google certifikací, NVIDIA Shield TV, Amazon Fire TV stick (Fire OS 6 a vyšší) nebo Apple TV. „Pro bezproblémovou funkčnost aplikace je zapotřebí mít dostatečně rychlé a stabilní připojení k internetu, minimální doporučená rychlost je 10 Mb/s,“ upozorňuje provozovatel streamovací služby CANAL+.

Majitel Skylinku v Česku spustí VOD službu Canal+ Nabídne i živě vysílané kanály