Jeden ze tří největších regionálních multiplexů pro pozemní digitální televizní vysílání, Regionální síť 7, může rozšířit pokrytí do tří nových lokalit. Operátor sítě, společnost Progress Digital, získala od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) individuální oprávnění pro využívání kmitočtů v Benešově, Berouně a Příbrami.

Klíčový bude zejména vysílač v Benešově – Kozmicích, odkud vysílá i sesterský celoplošný multiplex 24. Půjde o čtvrtý vysílač s výkonem 1 kW, který bude mít Regionální síť 7 k dispozici, po Brně, Olomouci a Plzni. Další dvě lokality pokrytí slabší dokrývače. V Berouně – Lhotce má Regionální síť 7 vysílat na kanále 29 výkonem 199 W a v Příbrami z lokality U hvězdárny na kanále 43 výkonem 79 W. Multiplex zatím obsahuje jediný program Televize přes anténu, který provozuje sesterská společnost Digital Broadcasting a obsahově se zaměřuje na výhodu zemského digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T2. Samotná Regionální síť 7 vysílá ve starším standardu DVB-T.

Vzniká třetí velká regionální síť DVB-T Vysílat může už v 16 lokalitách

Aktuálně má Regionální síť 7 k dispozici individuální oprávnění k vysílání ze 17 lokalit, což je obdobný počet jako u konkurenčních regionálních multiplexů Českých Radiokomunikací (Regionální síť 8) a Fiera touch (Regionální síť 11). Reálně vysílá ze 14 stanovišť s teoretickým pokrytím 18,1 procenta obyvatel České republiky (podle výpočtu ČTÚ). Nejdostupnější je tento multiplex v Plzeňském, Olomouckém a Jihomoravském kraji. Naopak nulové pokrytí má zatím v Praze, Středočeském a Královéhradeckém kraji. Progress Digital již loni na konferenci DIGIMEDIA 2022 avizoval zájem získat pro tento multiplex další klienty a rozšířit ho do dalších regionů.

Češi naladí zdarma už 74 televizí! 43 programů vysílá celostátně