Průzkum, za první čtvrtletí letošního roku, se týká zejména streamovacích služeb typu VoD, resp. SVoD, i když tady za Českou republiku máme i O2 TV, tedy internetovou televizi (IPTV).

Domácí trh, podle údajů uživatelů programové služby JustWatch (viz dále), za první tři měsíce roku 2023 válcuje Netflix i když o dvě procenta oslabil, následovaný Amazon Prime Video a HBO Max. O2 TV, která je z domácích video služeb u JustWatch registrována stále zřejmě jako jediná, je na šestém místě s podílem 4 %. V této souvislosti je velká škoda, že v programové službě chybí zejména Voyo a také Lepší.TV. Podrobné údaje za první čtvrtletí 2023 vidíte na připojených grafech. Chybu u sledovaného období u koláčového grafu prosím neberte v potaz. Jde opravdu i 1. kvartál.

Jak se loni vedlo Netflixu a spol v ČR? JustWatch ukázal podíly SVOD služeb

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.