Blíží se definitivní konec sdílení uživatelských účtů k placeným streamovacím službám? Zavedou největší globální i lokální hráči zvýhodněné předplatné s reklamou? A kolik streamovacích služeb uživí malý český trh?

To je jen zlomek otázek, jež padnou v unikátní panelové diskusi se zástupci největších tuzemských streamovacích služeb na 18. ročníku odborné konference DIGIMEDIA 2023, který se uskuteční ve středu 14. června 2023 v Kongresovém sálu České televize v Praze na Kavčích horách.

Všichni hlavní hráči na jednom místě

„V jednom panelu vedle sebe usednou Lucie Oravčíková, Digital Director společnosti CME pro Českou republiku a Slovensko odpovědná na službu Voyo, Josef Beneš, ředitel VOD služeb FTV Prima odpovědný na službu prima+ a Jan Maxa, ředitel vývoje a nových médií České televize odpovědný za službu iVysílání.cz,“ říká Pavel Brabec, prezident Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace (AČRA-MK). Provozovatele menších tematických streamovacích služeb zastoupí Tomáš Žondra, Sales Director TV & VOD ve společnosti Film Europe provozující službu Edisonline, ale také Matúš Bubeník, generální ředitel společnosti Perinvest Media, která provozuje unikátní hokejovou streamovací službu czechicehockey.tv a společně s mediální skupinou A11 připravuje sportovní televizní kanál A11 Sport.

Velkým tématem konference bude pirátství filmů a seriálů z českých streamovacích služeb. Ve své prezentaci o něm promluví Klára Brachtlová, prezidenta Asociace komerčních televizí (AKTV), jež sdružuje televizní skupiny Nova, Prima a Óčko. O nových pravidlech ohledně podílu audiotitulků pro nevidomé v obsahu streamovacích služeb na českém trhu promluví Tomáš Žondra. Technický pohled na provoz streamovacích služeb a zajištění jejich bezproblémové distribuce koncovým zákazníkům nabídne Marcel Procházka, ředitel sekce regulace a právního oddělení Českých Radiokomunikací (CRA).

Šéfové ČT, Novy i Primy na DIGIMEDIA 2023 Unikátní debata na 18. ročníku konference

Unikátní koncentrace generálních ředitelů

Streamovací služby budou jen jedním ze tří hlavních témat konference DIGIMEDIA 2023. Ta další se zaměří na budoucnost terestrického televizního vysílání s ohledem na blížící se Světovou radiokomunikační konferenci WRC-23, na které se bude projednávat možné uvolnění pásma 600 MHz pro potřeby mobilních operátorů, a také na digitální rozhlas DAB+, který se po letech odkládání letos dočká aukce kmitočtů pro digitální sítě určené komerčním rádiím. K těmto tématům promluví opravdu exkluzivní hosté včetně generálního ředitele České televize Petra Dvořáka, generálního ředitele TV Nova Daniela Grunta, generálního ředitele FTV Prima Marka Singera, generálního ředitele skupiny Óčko Štěpána Woldeho či generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala.

Konference DIGIMEDIA 2023 se koná pod záštitou ministerstva průmyslu a obchodu, ministerstva kultury, Českého telekomunikačního úřadu a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Generálním partnerem akce je Česká televize, která tradičně poskytuje prostor pro konání akce a bude celou konferenci přenášet živě na iVysílání.cz, kde bude také k dispozici kompletní záznam akce. Mezi partnery konference jsou také společnosti Atmedia Czech, Samsung Electronics Czech and Slovak, Digital Broadcasting, České Radiokomunikace, MPO, Český rozhlas, ATO, APMS, či Media One. Mediálními partnery konference jsou týdeník Marketing a Media, servery MediaGuru.cz, Televizníweb.cz a tituly společnosti AVERIA – ICT Network News, B2B Network News.

MPO partnerem konference DIGIMEDIA 2023 Vystoupí na ní šéf sekce digitalizace Petr Očko

Podrobný program konference DIGIMEDIA 2023 a registrační formuláře pro účastníky naleznete na www.acra-mk.cz.