Opět přinášíme, za uplynulý měsíc, žebříček deseti nejoblíbenějších snímků, který je vytvářen podle zájmu českých uživatelů mezinárodní programové služby JustWatch. Zdroj a snímek v úvodu: JustWatch

Jak sami vidíte níže, nadále se rychle propadá „Avatar: The Way of Water“, který je nyní už čtvrtý a který už ale byl – od 7. června 2023 – ke zhlédnutí na videotéce Disney+, která ovšem doteď žádnou statistiku nevydala. Jedničkou mezi filmy je nyní „Spider-Man: Paralelní světy“, který vystřídal „Air: Zrození legendy“ (propad na 8. pozici), druhá je nijak zvláštní dobrodružná fantasy „Dungeons and Dragons: Čest zlodějů“ a třetí „John Wick: Kapitola 4“. Snímek „Ant-Man a Wasp: Quantumania“ ze žebříčku zcela vypadl a na odchodu je také sci-fi komedie „Všechno, všude, najednou“ před tím čtvrtá.

Květnové trháky na streamu Podle JustWatch vedou Air a Silo

U televizních pořadů, obecně vzato (samostatná kolonka „seriály“ na JustWatch stejně, jako na některých streamovacích službách, chybí), jsou na prvních místech novinky, nebo alespoň nově uváděné řady. Jde o Boj o moc (třetí) a toto rodinné drama se tak stále drží „na bedně“ (před tím druhé…). Jedničkou je americký hororový seriál z roku 2022, Cesta ven, dvojkou katastrofická novinka jménem Silo, která spadla z vedoucí příčky. Ta uzavřela první řadu, přičemž Apple TV+ má zatím naplánovány dvě (zdroj: Edna).

Novinka na kterou Disney+ dosti sázelo, tzv. Tajná invaze (Secret Invasion), která je ovšem mimo už svým původním názvem, se umístila až sedmá a zjevně moc netáhne stejně, jako osmý „Idol“. Mimochodem na 10. pozici je seriál k mytí nádobí, Zelenáč, u něhož je vidět, že téma z policejního prostředí stále přitahuje pozornost; podívejte se na podle autora výrazně lepší, Blue Bloods, do češtiny stupidně přeložený jako „Spravedlnost v krvi“. Ten se vysílá už od roku 2010 a tady je hitem už jen hlavní role, kterou ztvárnil Tom Selleck, který je zároveň producentem a také přispívá jako autor. A sedí mu to víc, než role kterou se proslavil – Magnum, P.I. z roku 1980.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.