V polovině června se v kinech představil další projekt DC Extended Universe natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics. Tentokrát šlo o dlouho očekávaný film Flash v hlavní roli s Ezrou Millerem. Tím ale DC se svými seriály a snímky na rok 2023 zdaleka nekončí. Na co se tedy můžeme letos ještě těšit?

Filmy

Blue Beetle

Letní sezónu v kinech uzavře sci-fi film Blue Beetle. Ten nám představí postavu Jaimeyho Reyese, který se po absolvování vysoké školy vrací zpět domů. Zatímco přemýšlí nad svou budoucností, nachází mimozemský artefakt Blue Beetle scarab, jenž mu umožňuje vytvořit kolem jeho těla technologicky pokročilý oblek. S nově obdařenými mimozemskými schopnostmi k sobě ale přiláká nechtěnou pozornost.

V hlavní roli se představí herec Xolo Maridueña, známý například ze seriálu Cobra Kai na Netflixu. Režii tohoto snímku měl na starost nepříliš známý režisér Nagel Manuel Soto, na scénáři pak pracoval Gareth Dunnet Alcocer. Ačkoliv film z traileru vypadá na první pohled velice slibně, je otázkou, co nám tým tvůrců a herců přinese a zdali pak snímek DC Extended Universu pomůže, nebo naopak uškodí. Jak to bude, zjistíme již 17. srpna.

Aquaman and The Lost Kingdom

První Aquaman byl po snímcích, jako je (původní) Justice League nebo Batman vs. Superman příjemnou změnou. Divákům dobře osvětlil původ této postavy a představil jim mořský svět DC. Teď se po pěti letech tento podvodní hrdina vrací zpátky do kin, aby zachránil Atlantidu před pradávnou silou. Sám na to ale nestačí, a tak je nucen uzavřít spojenectví se svým nevlastním bratrem Ormem, se kterým bojoval většinu prvního dílu.

V kůži krále podmořské říše Atlantidy je i tentokrát oblíbený herec Jason Momoa, který se společně s režisérem Jamesem Wanem doufejme opět postarají o to, abychom si užili poutavý snímek plný akčních scén a barevného podmořského světa. Na Aquaman and The Lost Kingdom se budeme moct v kině podívat před Vánoci, 21. prosince.

Seriály

Harley Quinn – Season 4

O tom, jak excelentně a zábavně je zpracovaný animovaný seriál Harley Quinn jsme vám už psali. A pokud jste dali na naše doporučení, jistě vás potěší, že se brzy dočkáme čtvrté série, která bezpochyby naváže právě tam, kde skončila ta třetí. Tedy v bodě, kdy chce být Batman dobrovolně potrestán, za své činy a kdy, aby ochránila Gotham, se Harley Quinn stává (ne)překvapivě členkou takzvané Bat-Family. Tedy skupiny hrdinů, kteří chrání město známé svou vysokou kriminalitou. Jak se Harley bude dařit v nové roli a jak se ohledně toho bude cítit její přítelkyně Poison Ivy, která je stále padouch, zjistíme koncem července, 27. 7. na streamovací službě HBO Max.

Doom Patrol – Season 4, Part 2

Další, tentokrát hraný, seriál Doom Patrol fanoušky koncem minulého roku potěšil první půlkou čtvrté série. I tentokrát se tým ne-hrdinů dal dohromady, aby bojoval za záchranu Země, o kterou je nikdo nežádal. Tito „superhrdinové“ totiž získali své schopnosti vlivem strašlivých nehod, které je kromě jiného znetvořily a znemožnily jim být součástí normálního světa. Od zveřejnění posledního dílu první části čtvrté série je zpráv o pokračování poměrně málo. Podle dostupných informací by však druhá část měla dorazit na streamovací službu HBO Max ještě v závěru tohoto roku.

Kromě zmíněných projektů má již teď DC naplánováno mnoho filmů a seriálů také na příští roky. Ze snímků se můžeme v příštím roce těšit například na pokračování JokeraJoaquinem Phoenixem a Lady Gaga nebo na The Penguin, film, který nám konečně nabídne bližší pohled na tohoto stejnojmenného padoucha. Ze seriálů je nejočekávanějším pokračováním čtvrtá série Superman a Louis a druhá série Peacemakera. O nových informacích z těchto projektů vás budeme průběžně informovat v dalších článcích.