Opět přinášíme, za uplynulý měsíc, žebříček deseti nejoblíbenějších snímků, který je vytvářen podle zájmu českých uživatelů mezinárodní programové služby JustWatch. Jde o filmy a nejrůznější televizní pořady, včetně tzv. reality show. Snímky a data: JustWatch

U filmů se za měsíc červenec situace radikálně změnila. Už tak rychle se propadající „Avatar: The Way of Water“, z TOP 10 zcela zmizel a minulá jednička Spider-Man: Paralelní světy se propadl až na poslední místo. Novou hvězdou žebříčku jsou Strážci galaxie: Volume 3, na druhém místě je „Super Mario Bros. ve filmu“ a třetí pozici zaujal snímek „Guy Ritchie´s The Covenant“. U vrcholu se stále drží slušný „John Wick: Kapitola 4“ a zůstala tu i dobrodružná fantasy „Dungeons and Dragons: Čest zlodějů“. Novinkou je zejména historický Babylon z doby němé filmové éry Hollywoodu.

Červnové hity na streamu? Cesta ven a Spider-Man: Paralelní světy

U televizních pořadů, obecně vzato (samostatná kolonka „seriály“ na JustWatch stejně, jako na některých streamovacích službách, chybí), jsou na prvních místech zmiňovaný romantický seriál „Léto, kdy jsem zkrásněla“, další pokračování komediálního dramatu Medvěd (The Bear) a na třetí místo se vyšplhal komiks Tajná invaze (Secret Invasion). Očekávané pokračování Zaklínače je čtvrté a v žebříčku se také drží čistá sci-fi jménem Silo. Čtvrtá řada podivného Jacka Ryana, třetí byla jedna velká katastrofa, skončila na osmé příčce. Vypadlo zejména rodinné drama Boj o moc.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.