Vyzdobit si domácnost surrealistickými obrazy od španělského malíře Salvadora Dalího mohou majitelé lifestylových televizorů Samsung The Frame. Prostřednictvím obchodu Samsung Art Store nyní získají 12 děl známého a populárního autora.

Speciální sbírku sestavil Samsung ve spolupráci s nadací Fundació Gala-Salvador Dalí, kterou založil sám malíř s cílem šířit své umělecké, kulturní a intelektuální poselství ve Španělsku i za jeho hranicemi. Mezi nabízená díla patří některé z nejslavnějších Dalího obrazů, například Persistence paměti (1931), Pokušení svatého Antonína (1946) či Labutě (1937). Vybrali je odborníci oslovení Samsungem a pocházejí z majetku Fundació Gala-Salvador Dalí i z dalších sbírek institucí a soukromých sběratelů po celém světě. Majitelé televizorů Samsung The Frame si je mohou zobrazovat na obrazovce v klidovém režimu.

Salvador Dalí proslul po celém světě díky svému surrealistickému stylu. Charakterizují ho snové motivy, působivé iluze a pečlivá práce s detaily, díky tomu všemu je jedním z nejvyhledávanějších a zároveň nejzáhadnějších výtvarných umělců uplynulé stovky let. Jeho obrazy vyzývají diváky, aby přistoupili blíž a prozkoumali překvapivou souhru každodenností a kuriozit. Takhle na milovníky umění Dalí působí již od své první výstavy v Barceloně v roce 1925. Po jeho dílech je v obchodě Samsung Art Store vysoká poptávka, nové partnerství má tedy velký význam pro milovníky umění na celém světě. Fundació Gala-Salvador Dalí může tímto způsobem nabídnout okamžitý přístup k digitálním verzím některým z Dalího nejvýznamnějších obrazů.

Služba vyjde na 149 korun měsíčně

„Galerii Samsung Art Store využívají miliony majitelů televizorů Frame po celém světě, díky ní mohou mít na svých obrazovkách světově proslulá díla z nejslavnějších muzeí, galerií a soukromých sbírek. Dalí patří k nejpopulárnějším a nejvyhledávanějším tvůrcům v galerii, proto jsme velmi rádi, že ve spolupráci s Fundació Gala-Salvador Dalí můžeme nabídku jeho děl rozšířit,“ říká Daria Greene, globální kurátorka Samsung Art Store. „Tyto Dalího obrazy neztratily nic ze své jedinečnosti a atraktivity, jsou dnes stejně působivé jako v době svého vzniku. Jsme nesmírně rádi, že je můžeme nabídnout novým divákům na digitální platformě, díky níž za nimi nemusí chodit do muzea, ale zobrazí si je v pohodlí domova.“

Za členství v Samsung Art Store zájemci zaplatí 149 korun měsíčně nebo 1490 korun ročně. Za to mohou vybírat z nepřeberné nabídky uměleckých děl a fotografií, které si mohou zobrazovat na televizorech The Frame vybavených speciálními rámečky, takže jsou v režimu uměleckých děl k nerozeznání od skutečných obrazů.

Samsung The Frame QE55LS03B Skvělá matná obrazovka, výtečný obraz, zhoršené ovládání

Štítky