Nikoli jednu, ale hned dvě licence pro celoplošné terestrické digitální rozhlasové vysílání chce od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získat společnost Prime Studio ruského podnikatele Adreye Chikalenka. Vedle žádosti o licenci pro Radio Context podal také žádost o licenci pro Radio Flex.

Obě žádosti od sebe dělí pouhý týden. První žádost firma podala 7. září, druhou 15. září. Není to však poprvé, co se Chikalenkova společnost Prime Stuido uchází o licenci pro rozhlasové vysílání v České republice. Stejný žadatel to zkoušel již přede dvěma lety, kdy ale RRTV žádost zamítla, protože žadatel nedoplnil požadované informace. Už tehdy měla Chikalenkova společnost zájem vyloženě o terestrické digitální rozhlasové vysílání. S jinou svojí firmou Infinity Telecom se Andrey Chikalenko účastní aukce kmitočtů pro terestrické digitální rozhlasové sítě určené komerčním rádiím. Velmi pravděpodobně patří mezi šest uchazečů, kteří budou soutěžit o dva celoplošné multiplexy.

Podnikatel původem z Rostova na Donu poskytuje telekomunikační služby napříč evropskými zeměmi i v zámoří. Infinity Telecom má pobočky v Praze, Bratislavě, Amsterodamu, Bombaji a také v kolumbijské Barranquille. Nabízí řešení v oblastech ukládání a přenosu dat, IP a klasické telefonie, přístupu k internetu, doručování obsahu, kolokace a dalších telekomunikačních služeb. Konkrétně na českém a slovenském trhu poskytuje také internetové připojení a telekomunikační řešení pro firmy. Firma zaměstnává především Rusy, kterým nabízí pomoc při legálním vstupu na evropský pracovní trh.

Ruský zájemce o DAB+ chce i vlastní rádio Žádá o licenci pro Radio Context

Štítky