Nejtajemnější účastník aukce kmitočtů pro sítě určené terestrickému digitálnímu rozhlasovému vysílání komerčních stanic žádá prostřednictvím další svojí společnosti o licenci pro digitální vysílání celoplošného Rádia Context.

Nejen síť pro šíření terestrického digitálního rozhlasového vysílání DAB+, ale i vlastní rozhlasovou stanici chce v České republice provozovat ruský podnikatel Andrey Chikalenko. Zakladatel a majitel společnosti Infinity Telecom, která se přihlásila do aukce kmitočtů pro DAB+, požádal prostřednictvím svojí další společnosti Prime Studio tuzemskou Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení celoplošné licence pro terestrické digitální vysílání stanice Radio Context. Žádost podal 7. září, týden po uzávěrce přihlášek do tendru o kmitočty pro DAB+. Společnost Prime Studio vznikla v roce 2020 a Chikalenko je jejím jediným vlastníkem, stejně jako v případě Infinity Telecomu. Podnikatel původem z Rostova na Donu poskytuje telekomunikační služby napříč evropskými zeměmi i v zámoří.

Kdo se utká o sítě DAB+? Zájem má internetový Play.cz i Rusové

Infinity Telecom má pobočky v Praze, Bratislavě, Amsterodamu, Bombaji a také v kolumbijské Barranquille. Nabízí řešení v oblastech ukládání a přenosu dat, IP a klasické telefonie, přístupu k internetu, doručování obsahu, kolokace a dalších telekomunikačních služeb. Konkrétně na českém a slovenském trhu poskytuje také internetové připojení a telekomunikační řešení pro firmy. Firma zaměstnává především Rusy, kterým nabízí pomoc při legálním vstupu na evropský pracovní trh. „Pokud znáte zkušeného Senior Network Engineera, který chce pracovat za eura, nezapomeňte mu ukázat toto volné místo! Společnost Infinity Telecom s.r.o. mu pomůže s legalizací v Srbsku a dopraví ho do Prahy. Pokud jste již v EU, je to o to lepší!“ píše náborářka firmy Jekatěrina Chorževskaja na svém profilu na sociální síti LinkedIn.

Manželka Andreye Chikalenka Tatiana vlastní českou společnost Like Media, která se zaměřuje na vývoj a prodej různých her a interaktivních zábavních prvků pro děti. Orientuje se výhradně na rusky mluvící klientelu. Produkty propaguje prostřednictvím vlastního kanálu na YouTube.

Štítky