Na veletrhu IFA, který skončil včera, byla představena technologie Dolby Atmos FlexConnect určená konkrétně pro přijímače TCL vybavené čipovou sadou MediaTek Pentonic Smart TV.

DA FlexConnect má zajistit hladší spojení zvukového systému televizoru s doplňkovými bezdrátovými reprosoustavami a jejich optimalizaci, resp. nastavení pro libovolné prostředí. Právě takováto automatická kalibrace na konkrétní místnost je cestou, jak přinést lepší zvuk i zcela neznalým divákům nebo těm, kteří se nějakým nastavováním prostě nechtějí zabývat. Po kalibraci systém zkombinuje jednotlivá doplňková zařízení s reproduktory v televizoru tak, aby se dosáhlo co nejlepšího podání audia pro danou prostoru. V této souvislosti také TCL oznámilo, že uvede řadu kompatibilních reprosystémů pro budoucí přijímače.

TCL uvedlo podzimní kolekci Obří úhlopříčky, Mini LED a Google TV všude

„Jsme velmi hrdí na to, že jsme díky našemu nejnovějšímu partnerství se společností Dolby udělali významný krok vpřed v oblasti budoucnosti pohlcujícího zvuku. Poskytování skvělých zážitků našim zákazníkům je v popředí naší činnosti,“ řekl Frédéric Langin, obchodní ředitel TCL Europe. „S technologií Dolby Atmos FlexConnect mohou uživatelé dosáhnout na neuvěřitelně pohlcující zvuk bez ohledu na to, jak uspořádají svá audio zařízení. Nemůžeme se dočkat, až světu představíme tento nový zvukový zážitek šitý na míru s naší nadcházející řadou televizorů a doplňkových bezdrátových reproduktorů.“

Nová technologie se, podle prohlášení firmy, poprvé objeví v televizorech TCL v roce 2024, tedy v kolekci 2024/25.

Foto v úvodu: TCL