Opět přinášíme, za uplynulý měsíc, žebříček deseti nejoblíbenějších snímků, který je pravidelně vytvářen podle zájmu českých uživatelů mezinárodní programové služby JustWatch. Jde jednak o filmy a jednak nejrůznější televizní pořady, včetně klasických seriálů. Snímky a data: JustWatch

V červenci ze žebříčku zmizel „Avatar: The Way of Water“ a neobjevil se ani v srpnu. Stále se držící hvězdou je pak jednička minulého měsíce, rozumějte července, Strážci galaxie: Volume 3, dvojkou je Spider-Man: Napříč paralelními světy, který vystřídal „Super Mario Bros. ve filmu“ (ten se dlouho neohřál) a třetí pozici zaujala novinka natočená podle knihy „Červená, bílá a královsky modrá“. V TOP 10 se stále drží slušný „John Wick: Kapitola 4“ a také dobrodružná fantasy „Dungeons and Dragons: Čest zlodějů“. A i historický Babylon z doby němé filmové éry Hollywoodu.

Redakce doporučuje na srpnové večery Tipy na filmy a seriály ze streamovacích služeb

U televizních pořadů jako takových (kolonka „seriály“ na JustWatch není), se stále drží romantický seriál „Léto, kdy jsem zkrásněla“ a druhé místo je na tom podobně – udrželo si ho další pokračování komediálního dramatu The Bear (Medvěd). Změna je tak až na třetí pozici, kde se ocitl seriál s podivným názvem „Jen vraždy v budově“, jehož jméno ovšem odpovídá originálu. Z žebříčku zmizel komiks Tajná invaze (Secret Invasion), sci-fi jménem Silo a také čtvrtá řada podivného Jacka Ryana. Pokračování Zaklínače se propadlo ze čtvrté na desáté místo, hodně očekávaná fantasy z rodiny Star Wars, Ahsoka, je čtvrtá.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV a chybí zejména Voyo.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.