Třetí varianta názvu a třetí termín startu, to je v kostce nový sportovní televizní program, který pro volné terestrické vysílání v celoplošném multiplexu 23 připravuje společnost Perinvest Group ve spolupráci s mediálním domem A11.

Stanice, která původně měla nést název TV Arena a později A11 Sport se nakonec má jmenovat Sporty TV. Změnu názvu již schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která před časem Perinvestu udělila licenci pro terestrické digitální televizní vysílání. Start vysílání se posouvá na polovinu ledna, programovou pozici v multiplexu 23 má nová stanice již zamluvenou u Českých Radiokomunikací. A s ní pravděpodobně i zastupování agenturou Atmedia Czech, která už avizovala, že se její televizní portfolio na začátku roku 2024 rozšíří o další nové programy. Program by měly zaplnit přenosy nižších sportovních soutěží a volejbalu či basketbalu, ale také diskusní pořady a magazíny.

A 11 Sport nebo TV Arena? Do DVB-T2 míří další program

Sporty TV má nejen třetí název, ale také třetí termín startu. Nejprve měla zahájit vysílání letos v létě, poté na podzim a nyní Perinvest Group slibuje leden příštího roku. I když nový název pro chystanou televizi oznámil Perinvest teprve v závěru minulého týdne, internetovou doménu www.sportytv.cz, na které zatím není žádný obsah, si registroval již v červenci. Na plánované spolupráci s mediálním domem A11, jehož název měl původně sportovní kanál nést, se to údajně nijak neprojeví. Perinvest Group už nyní provozuje internetovou televizi zaměřenou na streamování juniorských a dorostenských soutěží. Výrobu zajišťuje společnost Perinvest Media, již v poloviny vlastní Perinvest Group a z poloviny švédská společnost Sportway, jejíž chytré kamery Perinvest instaluje v českých sportovních halách.

„Snažíme se využít moderní technologie. V rámci spolupráce se švédskou firmou Sportway jsme se dostali k AI technologii. Naše kamery mají jednu velkou výhodu, a to tu, že jim je jedno, kolik těch zápasů za den natočí. Vydali jsme se cestou objemu, namísto prémiového obsahu. Nebojujeme o ty nejvyšší příčky streamovacích práv, stačí nám obsah nejvyšších tuzemských soutěží juniorů či dorostu,“ uvedl Matúš Bubeník, generální ředitel Perinvest Media, o projektu Czechicehockey.tv na letošní červnové konferenci DIGIMEDIA 2023. A potvrdil, že právě kamery Sportway budou hrát důležitou roli i v projektu televizní stanice Sporty TV. „Využijeme toho, že máme přetlak obsahu, přenosů z juniorských a nižších sportovních soutěží z českých sportovních hal, které zprostředkovávají chytré kamery Sportway. Kromě lineárního vysílání v DVB-T2 nabídneme obsah i přes HbbTV,“ slíbil.

A 11 Sport má licenci, začne na podzim V multiplexu 23 obsadí pozici Test-1