Přinášíme vám celkové letošní TOP 10, které je vytvářeno podle zájmu českých uživatelů zmiňované mezinárodní programové služby. Je rozděleno na filmy a tzv. TV shows, což jsou jednak klasické seriály a jednak další opakující se pořady, včetně tzv. reality shows.

Letošnímu žebříčku streamování filmů se čtyřmi tituly dominují Disney+ a – kupodivu – novinkový SkyShowtime. Filmy na Disney+ ovšem zaujímají první dvě místa (Avatar: The Way of Water a Strážci galaxie: Volume 3). U SkyShowtime se nejvýše umístilo pokračování božského Top Gunu, snímek Maverick, dvě zbývající místa v TOP 10 pak zaplnily Prime Video a Netflix. Ten si celkovou pozici poněkud vylepšil vítězstvím v kategorii „TV pořadů“ v němž se na prvním místě umístila výborná Wednesday a v žebříčku má ještě další dvě želízka. Nicméně na Disney+ nemá ani zde… Jak vidíte z fotogalerie JustWatch, řada známých video služeb nemá v obou TOP jediného zástupce, dva má HBO Max, což je ale poněkud slabá náplast (ve filmech nic).

Jak se loni vedlo Netflixu a spol v ČR? JustWatch ukázal podíly SVOD služeb

Žebříčky JustWatch se vypočítávají podle aktivity uživatelů z webových stránek JustWatch a z jejich mobilních aplikací. To zahrnuje kliknutí na nabídku streamování, přidání titulu do seznamu sledovaných a označení titulu jako „zhlédnutého“. Programová služba tato data, podle svých vlastních slov, nyní shromažďuje od více než 40 milionů uživatelů měsíčně, denně se aktualizují pro 140 zemí a 4.500 streamovacích služeb.

V České republice pak má mít, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.