Novinka s rozlišením Full HD (16:9) je postavena kolem laserové lampy (RGB), která má, podle výrobce, zajišťovat, citujeme, „…plnou shodu se standardem 100 % BT.2020 v kompaktním a vysoce mobilním formátu“.

ViewSonic M10 je projektor klasického typu, nejde tedy o projekci na velmi krátkou vzdálenost, ale zároveň jde o projektor speciální. Má totiž disponovat třemi laserovými zdroji v modelu RGB, tedy zvlášť pro červenou, zelenou a modrou barvu. Podle výrobce tak splňují barevný rozsah daný standardem BT.2020, v parametrech produktu se hovoří o 1,07 mil. zobrazitelných barevných odstínů. ViewSonic bohužel neudává standardní světelný tok (výkon) v lumenech a hovoří pouze v marketingových tzv. RGB Laser Lumens (zde prý 2.200), což je samozřejmě špatně stejně, jako tzv. LED lumeny. Laserová lampa má udanou životnost v režimu Normal na 2.000 hod., v režimu zvaném SuperEco 3.000 hodin.

Přenosný projektor ViewSonic M1 Pro Výborný hardware, zbytek slabší

Objektivový systém je bez optického zoomu projekční vzdálenost jde od 1,06 do 4,78 m, úhlopříčka obrazu může být mezi 102 cm (40″) a 457 cm (180″), přičemž pro úhlopříčku 254 cm, tedy 100 palců, potřebujete 2,66 m.

U M10 se výrobce také chlubí, citujeme, „…inteligentními funkcemi automatického nastavení pro bezproblémové používání“. Projektor tak prý má umožnit „…okamžité automatické zaostření a zajišťuje ostrý obraz během několika sekund po nastavení polohy projektoru“.

Automatická má být i horizontální a vertikální korekce lichoběžníkového zkreslení, a to i v případě, kdy zařízení promítá ze strany, nebo na strop (projekce bez přídavného stativu).

Podporováno je zrcadlení obrazovky z mobilu či tabletu a také jejich přímé připojení přes rozhraní USB-C. Zabudovaný zesilovač (7 W) a reprosystém pochází od Harman Kardon, k dispozici je režim „Bluetooth repro“ a projektor dokonce prý můžete spárovat se sluchátky. Vedle zmiňovaných rozhraní tu máme i HDMI, USB 2.0, Wi-Fi na frekvenci 5 GHz (standard nezjištěn).

Spotřeba projektoru o rozměrech 202 x 92 x 165 mm (švh) a hmotnosti 1,4 kg je 51,3 W (režim Normal), pro pohotovost je udáno < 0,5 W.