Krátce poté, co Rada pro rozhlasové a televizní vysílání schválila změnu vlastnické struktury operátora televizní Regionální sítě 4, ji nový majitel – České Radiokomunikace – přesunul na svůj pražský vysílač na Žižkově.

Provozovatel Regionální sítě 4, společnost Prague Digital TV, o změně informoval s denním předstihem tuto středu 27. prosince. V tiskové zprávě, kterou zveřejnil na svém webu, upozornil diváky, že od čtvrtka 28. prosince multiplex ukončí vysílání z lokalit Ládví, Strahov a Zelený pruh. „Dne 28. 12. 2023 v 10:00 hodin dojde v těchto lokalitách k ukončení vysílání. Bezprostředně bude nově zahájeno vysílání se stejnými parametry sítě i kanálu (46) z lokality Praha-město (telekomunikační věž na Žižkově) s vertikální polarizací a vyzářeným výkonem 10 kW. V síti RS4 je šířen program Praha TV,“ uvedla společnost Prague Digital TV, nyní stoprocentně vlastněná CRA.

CRA získají další DVB-T2 síť v Praze Koupí operátora Regionální sítě 4

„Určitým jednoduchým vodítkem, jak zjistit, zda se domácnost nachází v místě s dostatečným signálem, je příjem Regionální sítě 12 na sousedním kanále 47 (682 MHz) s programy Óčko Black, Óčko Expres SD. Vzhledem k tomu, že Regionální síť 4 bude ze stejného místa vysílat s dvojnásobným výkonem oproti Regionální síti 12, lze předpokládat, že dosah této sítě bude větší,“ dodala společnost Prague Digital TV, která na webu rovněž zveřejnila teoretickou mapu pokrytí Regionální sítě 4 ze žižkovského vysílače. Multiplex vysílá na rozdíl od Regionální sítě 12 v novějším standardu DVB-T2, a tudíž má vyšší kapacitu. Ta dosahuje celkově 42,24 Mb/s, přičemž reálně je jediným programem Praha TV využíváno 2,9 Mb/s.