Dočkali jsme se ho od u nás zcela neznámé značky Kivi a jak vidíte na snímcích, Kivi Kids TV je určena spíše pro ty menší…

Za 8.499 Kč si můžete pořídit televizor do dětského pokojíku, který je nejen tak říkajíc chytrý (Android TV 11), ale také dobře vybavený! Obrazovku chrání tvrzené sklo, které má odolat nárazům klidně prý i těžkými hračkami, či míčem a má být také odolné proti pořezání ostrými předměty, kovovými zipy či drápky domácích mazlíčků. Do rámu, základny a do středové desky lze umístit prvky stavebnice (viz foto) a děti si tak mohou vytvořit vlastní originál. Televizor má být kompatibilní, citujeme, „…s oblíbenými sériemi stavebních kostek, takže můžete použít sady, které vaše dítě již vlastní, nebo koupit nové s libovolným motivem“.

Předvánoční slevy 2023? Někde dost, jinde málo nebo vůbec nic

Obrazovka s úhlopříčkou 81 cm (32″) má rozlišení Full HD s plošným podsvícením Direct LED. Zabudován je zesilovač o výkonu 2x 8 W, bohatá je i výbava rozhraními, takže tu najdete čtyři (!) HDMI, dvojici USB, ethernetové rozhraní a například i digitální optický audio výstup. K dispozici je rovněž Bluetooth, Wi-Fi a zrcadlení obrazovky z mobilu přes Google Chromecast.

Další zajímavostí Kivi Kids TV je tzv. noční světlo umístěné na zadní straně televizoru, které navíc může pracovat i v okamžiku, kdy je vypnut a u kterého lze regulovat jas. Řízení zajišťuje dálkový ovladač (nebo tlačítko na televizoru), s minimem tlačítek a výrobce hovoří i o „…ovládání Smart TV, které zvládne i dítě“. Ovladač má kvůli snazšímu nalezení ve tmě na spodní straně umístěné svítící logo.

Novinka je dodávána se sadou oboustranných samolepek určených pro zajištění televizoru třeba na poličce, a mají také pomoci udržet jeho stabilitu v okamžiku nějaké nehody.

Na televizor je poskytována záruka 3 roky, výrobce rovněž hovoří o filtraci škodlivého modrého světla, nicméně neuvádí v tomto ohledu žádnou certifikaci.