Prodejní akce na přelomu posledních dvou měsíců roku jsou v plném proudu, takže se podívejme do několika velkých obchodů co dokáží nabídnout v televizorech. A zaměřme se zejména na ty, o kterých něco víme, tedy na ty zkoušené a podle nás dost dobré. Upozorníme ale i na pár zajímavých tipů ať už co do výše slevy nebo co do papírových parametrů.

Nejprve jsme se šli podívat na to, jak si vlastně obchody letošní slevové akce pojali a také na nové ceny našich vlastních TOP tipů na nejlepší výrobky roku 2023 (viz samostatný článek). Ty modely, které vykazovaly nějakou dobrou slevu najdete níže.

Poté jsme se zaměřili – obecně vzato – na nejzajímavější nabídky televizorů, které sice přímo neznáme (nezkoušeli jsme je), ale které nám v kombinaci s udanými parametry a cenou připadali zajímavé, takže i z této oblasti tu něco málo najdete.

Co se týče obchodů braných v potaz, máme tu Alzu, CZC, Datart, Electroworld, Kasu a Mall.

Pojďme na to!

Alza i letos nabízí výpis TV podle výše slevy, ale jak sami vidíte, nejsou bohužel uvedeny u všech. Odchycená obrazovka: autor, zdroj Alza; úvodní grafika: autor s použitím materiálů Alza, CZC, Datart, Electroworld a Mall

Jak mají obchody slevové akce dělané

Je to zvláštní, ale řada z nich stále ještě nepřišla na to, co Alza. Ta jednoduše zařadila záložku „Podle slevy“, takže dokáže, v daném segmentu, seřadit nabídky podle její výše. Letos to sice obchod poněkud odflákl (slevy nebyly naznačeny u všech TV, obecně vzato ale mají jít od 5 do 30%), ale jak se tak říká, „lepší než drátem do oka…“.

Alza se vždy také vyznačovala jasně daným termínem akce a dobře dosažitelnými podmínkami akce a bylo to vidět i zde. Nejlevnější přijímač stál 3.490 Kč (Gogen, 61 cm).

Abecedně další je CZC, které už ale výpis podle výše slevy nenabízí a orientujete se tak podle klasického schématu, který můžete vidět na připojeném snímku níže. Nabídka uvozená názvem „Televize Vánoční tutovky“ představuje v části „Doporučené“ zejména Samsung, „Bestsellery“ pak v době psaní článku zahrnovaly především TCL. Zajímavou volbou je záložka „Nejnovější“ kde na prvních pozicích vidíte nápis „Novinka“. Bohužel od kdy do kdy akce trvá a její podmínky nebyly nikde vidět, nejlevnější přijímač přišel na 3.141 Kč (Gogen, 61 cm).

CZC dne 5. 12. 2023. Odchycená obrazovka: autor, zdroj: CZC

Datart neměl včera, tedy v úterý, na hlavní stránce žádnou vánoční akci viditelnou a museli jsme se k ní propracovat přes volbu „Aktuální akce“. U televizorů pak obchod uváděl „slevu až 20 %“, ale protože je tu i záložka „Nejvyšší sleva“ dozvídáme se, že momentálně je nejvyšších 10 %. Třídění ale zjevně nefungovalo, protože o pár řádek níže jsme narazili na televizor se slevou oněch 20 %. Nejlevnější přijímač tu byl za 2.990 Kč (Orava, 56 cm).

Electroworld měl předvánoční akci udělanou ještě jinak – klasicky i přes vánoční dárky. Na hlavní straně tak vidíte jednak „Kouzlo Vánoc s dopravou zdarma“, jednak „Bezstarostné Vánoce“. Podmínky a doba trvání byla vidět po kliknutí na příslušnou sekci, v části „Televize, sluchátka a audio“ nešly filtrovat pouze televizory, řazení podle výše slevy chybělo a než se tak dostanete k televizorům, nějaký čas uplyne. V úterý se nám navíc v této sekci nepodařilo najít ani jediný!

Kasa, 5. prosince 2023 – jakoby se nechumelilo… Odchycená obrazovka: autor, zdroj: Kasa

Kasa v době přípravy článku (včera), žádnou předvánoční akci neměla, takže byla vyřazena.

Mall anoncuje hned na titulní stránce své „Vánoční pecky – nejnižší ceny“, podmínky i termín akce chyběl a nenajdete tu ani výpis podle výše slevy. Navíc sleva jako taková je uvedena jen u některých výrobků, což se letos zdá být trend. Bohužel i když jsme se dostali až do kategorie „Televizory“, stále byla k vidění řada příslušenství. Nejlevnějším dohledatelným přijímačem byla nicméně Orava (56 cm, 2.773 Kč).

Mall, 5. prosince 2023 s bohatou filtrací televizorů. Odchycená obrazovka: autor, zdroj: Kasa

Naše ověřené (testované) tipy bez ohledu na místo koupě

Některé televizory z naší TOP 2023 zdražily, typicky Samsung QE98Q80CAT (249 cm), který se v době zkoušení dal pořídit za 134.990 Kč, nyní většinou za 149.000 Kč. Jiné, třeba Hisense 55U7HQ (140 cm, 12.989 Kč), jsou na stejné, či podobné ceně. Zde uvádíme pouze ty se zajímavou, chcete-li podstatnou slevou, kompletní TOP 2023 Televizního webu najdete na odkazu.

  • Hisense 65U8KQ (165 cm, 39.990 Kč, předprodukční, 2023) – nyní 29.990 Kč (Elektronet.cz)
  • Hisense 65UXKQ (165 cm, 59.990 Kč, předprodukční, 2023) – nyní 54.157 Kč (Mironet.cz)
  • Samsung QE43LS03BG The Frame (109 cm, 16.990 Kč, 2023, matná obrazovka) – nyní 15.900 Kč (Dno.cz)

Electroworld, 5. prosince 2023, aneb Jakoby se nechumelilo, „televize“ nikde. Odchycená obrazovka: autor, zdroj: Electroworld

Další tipy podle papírových parametrů

Podle našeho krátkého průzkumu, nejlépe udělané předvánoční slevy na televizory najdete jen u Alzy. Ostatní jsou buď příliš komplikovaní, nebo nenabízejí nic či skoro nic. Podívejme se tedy na to „papírově“ hodně zajímavé i když je škoda, že jsme nakonec skončili pouze u jediného obchodu….

Z obřích televizorů zmiňme Philips 75PUS7608 (191 cm, 18.990 Kč, plošné podsvícení), který sice nemá skvělé osvícení pozadí Ambilight, za to je však vyveden v tomto případě ve velmi slušné energetické třídě E.

Koupě Sony Bravia KD-50X80L (127 cm, 19.990 Kč, energetická třída F) vás sebou zároveň přinese přístup do parádní videotéky (VoD) Bravia Core na 12 měsíců a pět filmů máte ke zhlédnutí zdarma. Více se o ní dozvíte v samostatném článku na digirevue.cz.

Televizor Sony Bravia KD-85X80L nabízí totéž, co sesterský model, úhlopříčka je ovšem už naprosto obscénních : ) 216 cm, energetická třída je skvělá (F) a cena slezla na fantastických 45.990 Kč. Tohle snad ani nepamatujeme…

Bez zajímavosti není na Alza.cz ani čínský Mercedes Hisense 75U7KQ (191 cm, 34.990 Kč) s opět plošným podsvícením ovšem provedeným v Mini LED, což je to nejlepší, co dnes u LCD máme. A energetická třída… výborné F (vzhledem k úhlopříčce).

Zajímavá je parametrově vzato i levná LG 55UR80003 se 140cm, plošným podsvícením a energetickou třídou F. Za model 2023 zaplatíte 13.490 Kč.

Štítky