Představila ho LG Electronics a nese označení LG Signature OLED T. Kombinuje průhlednou OLED s rozlišením Ultra HD (4K) a bezdrátový přenos obrazu a zvuku. Tak říkajíc dvě inovace v jednom!

A k čemu je něco takového dobré, samozřejmě s výjimkou mávání vlajky ve stylu „jsme tady a umíme to“? Tady je zdůvodnění LG: „Sledování obrazovky tak bude představovat zážitek, jaký dosud nebyl možný. OLED T otevírá svět téměř neomezených možností a dává uživatelům nebývalou svobodu při pečlivém zařizování jejich obytných prostor.“ A ještě… „Ve vypnutém stavu je prakticky neviditelný, splývá s prostředím a zbavuje uživatele dlouholetého problému, co dělat s ´velkou černou obrazovkou´.“

Zítra začíná veletrh CES 2024 K vidění bude řada vychytávek i špičkový Hisense 110UX

Výrobce ohlásil, že Signature OLED T s úhlopříčkou 77″, tedy 196 cm, pracuje s novým obrazovým procesorem α 11 AI s umělou inteligencí (UI/AI), dovoluje okamžité zesílení kontrastu pouhým stisknutím tlačítka a díky funkci Always-On-Display, kterou možná znáte z mobilů bude možné přijímač využít jako průhledné digitální plátno pro prezentaci uměleckých děl, videí nebo fotografií. K dispozici má být také informační ukazatel ve spodní části obrazovky zobrazující zprávy, počasí nebo názvy přehrávaných skladeb.

Foto a foto v úvodu: LG Electronics

Jak bylo řečeno, obraz a zvuk se do televizoru dostává bezdrátově přes tzv. Zero Connect Box, což dovoluje umístit „televizor“ (obrazovku) skoro kamkoli bez ohledu na kabeláž. Výrobce také ohlásil, že OLED T má modulární konstrukci a že se dodává (bude dodávat) jako volně stojící, k umístění u stěny nebo k montáži přímo na ní a tady to může být hodně zajímavé! Zákazníci si ho prý mohou dále přizpůsobit přidáním stojanů (zřejmě podlahových) nebo visutých polic po obou stranách obrazovky.

Průhledný displej na CES 2024 obdržel jak ocenění Best of Innovation, tak Honoree a tím se může pochlubit jen málo výrobků! Více informací o veletržních oceněních najdete na digirevue.cz.