Novou řadu jednočipových DLP projektorů RQ7 určených pro videomapping v galeriích, muzeích a dalších výstavních prostorách, představila na veletrhu ISE 2024 společnost Panasonic Connecz Europe. Jde o produkt, který se nachází mezi již uvedenými řadami FRQ60 s jasem 6 000 lm a REQ12 s jasem 12 000 lm.

Představené projektory RQ7 mají jas 7 500 lm, nabízí větší flexibilitu a širší výběr řešení pro projekci a maping. Je to také první projektor Panasonicu s jasem pod 8 000 lumenů, který podporuje Intel SDM pro snadnou integraci do stávající infrastruktury a AVoIP. „Vzhledem k tomu, že očekávání návštěvníků ohledně pohlcujících zážitků jsou stále vyšší, integrátoři hledají efektivní řešení 4K DLP®, které poskytuje emocionálně poutavý vizuální výkon a zjednodušený pracovní postup ve složitých produkčních prostředích,“ uvedl Hartmut Kulessa, evropský marketingový manažer pro vizuální systémová řešení ve společnosti Panasonic Connect Europe.

„Jednočipový DLP® projektor řady RQ7 je o 29 % menší a o 16 % lehčí než stávající modely RZ790/RZ690 pro efektivní instalaci, poskytuje plynulé a detailní rozlišení 4K a zároveň zvyšuje červený jas a kontrast,“ doplnil Kulessa. Projektory RQ7 poskytují obraz v rozlišení 4K, který plynule vykresluje jemné detaily, jako jsou tahy štětcem, pomocí 0,65palcového (16:9) DLP® čipu a technologie Quad Pixel Drive společnosti Panasonic. Dokáže promítat obsah 240 Hz/1080p s minimálním rozmazáním pohybu a latencí 8 ms nebo méně a spolupracuje s volitelným systémem ET-SWR10 Real-time Tracking Projection-Mapping System, který spojuje digitální obsah a analogový pohyb v rámci interaktivních atrakcí.

„Nejzelenější“ projektor od Panasonicu Premiéra MZ882 na veletrhu ISE 2024

Kvalitní videomaping i na zakřivených plochách

Panasonic u této řady vylepšil i dynamický kontrast. Technologie Rich Color Enhancer nabízí zářivé červené tóny pro reprodukci uměleckých děl, přičemž kvalita obrazu je dále optimalizována novým režimem Muzeum. U videomappingu umožňuje bodové nastavení úrovně černé a plynulé prolnutí na zakřivených obrazovkách. Podporováno je také širokoúhlé rozvržení konferenčního softwaru s poměrem stran 21:9 a videoobsah. Výrobce vylepšil pevnost uchycení objektivu, které eliminuje potřebu volitelného držáku objektivu při použití objektivu DLE020 se zoomem s ultrakrátkou projekční vzdáleností a umožňuje posun objektivu bez nutnosti držáku. Předaktivované upgradovací sady pro Geo Pro automatizují prolínání hran pomocí kamery.

Optická jednotka a modul laserového světelného zdroje projektorů RQ7 dosahují vysoké ochrany proti prachu, což odpovídá standardu IP5X Dust Protected (IEC 60529), zatímco propracovaný chladicí systém eliminuje potřebu filtru, snižuje množství odpadu a podporuje bezúdržbový provoz po dobu 20 000 hodin. Multi-Laser Drive Engine omezuje ztrátu jasu v případě selhání diody, zatímco záložní vstup se může přepnout na záložní signál bez zatemnění obrazovky. Režim ECO snižuje spotřebu energie a výrazně prodlužuje životnost. Projektory Panasonic řady RQ7 budou k dispozici od třetího čtvrtletí 2024.