Zhruba o měsíc později, než původně předpokládala, zahájí vysílání nová česká sportovní televize Sporty TV, kterou připravuje společnost Perinvest Group. Stanice to potvrdila serveru Lupa.cz. Změna názvu z původního A11 Sport souvisí s ukončením spolupráce s mediálním domem A11.

Sporty TV má nabídnout přenosy nižších domácích sportovních soutěží, juniorských a mládežnických lig, ale také florbalu, basketbalu a dalších méně často vysílaných sportů. K tomu se chystá vysílat i přenosy atraktivní finské a švédské nejvyšší hokejové ligy. Serveru Médiář.cz to řekl výkonný ředitel společnosti Perinvest Group Jan Smíšek. Stanice připravuje vlastní studio v pronajatých prostorech bývalé centrály kabelové společnosti UPC v Praze – Nuslích, odkud kdysi největší tuzemská kabelovka odbavovala svůj promo kanál UPC Express. Jeho vysílání technicky zajišťovala společnost SAT Plus, a ne jinak tomu bude i u Sporty TV, která využije infrastrukturu po UPC Express.

Nebude to A11 Sport a nebude ani na podzim Sporty TV slibuje start v lednu

Interiér televizního studia pro Sporty TV připravuje architekt Hynek Dřízhal, který je podepsaný i pod studii Metropol TV, Seznam Zprávy, ale také pořadů Sama doma, interiérů seriálů Ulice, Ohnivý kuře nebo vyhlašování cen Anděl. Přímé přenosy pro Sporty TV zajistí společnost Livebox, přičemž menší část přenosů půjde z fixních chytrých kamer Sportway od stejnojmenné švédské společnosti, jimiž je vybaveno 95 hokejových a 30 florbalových hal v České republice. Sportway založila společně s Perinvest Group společný podnik Perinvest Media, která je provozovatelem streamovací služby Czechicehockey.tv. Část jejího obsahu bude streamovaná také ve vysílání Sporty TV.

Nový sportovní kanál bude vysílat prostřednictvím celoplošného multiplexu 23 v DVB-T2, ale plánuje i vstup do placených televizních služeb. Kromě sportovních přenosů nabídne i magazíny vlastní výroby, například Selfkoučink s mentálním koučem Marianem Jelínkem, Tess Flow s influencerkou Terezou Peterovou, která je dcerou majitele Perinvest Group Tomáše Petery, VyLaděno s nutriční terapeutkou Ladou Noskovou, pořad o zdravé a nutriční stravě s Petrou Kamencovou, magazín se známým fyzioterapeutem Michalem Novotným a další. Vlastní magazíny pak bude mít běh, cyklistika nebo rady rodičům, jak vybrat správný druh sportu jejich dětem.

A 11 Sport má licenci, začne na podzim V multiplexu 23 obsadí pozici Test-1