Společnost, jejíž televizory jsou postaveny na Google TV, představila novinku s úhlopříčkou 292 cm (115″), obrazovkou LCD (QLED) a podsvícením Mini LED. A také inovace v oblasti IQ domácnosti a mobilních zařízení.

Zaslaná tisková zpráva byla plná marketingu, faktů tam bylo k uvedenému televizoru doslova jako šafránu, takže… „Jsme potěšeni, že se můžeme připojit k celosvětové prezentaci technologických inovací společně s dalšími předními autoritami v oblasti technologií, které mají nově definovat náš svět a utvářet způsob, jakým budeme v budoucnu žít. Ve společnosti TCL jsme hrdí na to, že můžeme trendy zítřka nejen předpovídat, ale také aktivně utvářet. Náš revoluční pokrok v oblasti Mini LED dláždí cestu k nejúchvatnější a nejpřístupnější domácí zábavě pro uživatele na celém světě, zatímco náš pokročilý ekosystém inteligentní domácnosti umožňuje vstřícnější, propojenější a pohodlnější životní prostředí pro všechny.“ Frederic Langin, provozní ředitel TCL Europe.

Zítra začíná veletrh CES 2024 K vidění bude řada vychytávek i špičkový Hisense 110UX

Představený mobil s unikátním displejem s firemní technologií NXTpaper (z naší praxe výtečná – podívejte se na test NTXpaper 10S), se jmenuje TCL 40 a obdržel ocenění Honoree (CES 2024).

Stejně jako předchozí modely, včetně tabletu, v jednom z režimů nabídne obrazovku podobnou papíru s potlačeným vyzařováním modrého světla (mimo jiné). NXTpaper tak má zaplnit mezeru mezi mobily/tablety a elektronickými čtečkami knih s displeji typu e-ink.

Na CES 2024 jde o verzi NXTpaper 3.0 s lepší optimalizací pro lidské oko a značka míří k vyššímu zastoupení výrobků s touto unikátní obrazovou technologií. Zda se jich dočkáme třeba v monitorech či dokonce v televizorech, můžeme jen odhadovat.

Foto v úvodu: TCL (TCL 98P745).