Nadupaný sál pražského kina Edison potvrdil obrovský zájem o nově vznikající sportovní televizi, kterou si budou moci diváci naladit zdarma.

Sporty TV je projektem společnosti Perinvest Group, za kterou stojí podnikatel a akcionář sázkové společnosti Tipsport Tomáš Petera. Ani on na úterním představování nové televizní stanice nechyběl, byť zůstal prakticky mimo zájem médií (kromě rozhovoru pro Médiář). Za samotnou televizi hovořil především šéfredaktor a jediný interní moderátor a komentátor Jiří Kalemba a za provozovatele výkonný ředitel Perinvest Group Jan Smíšek. Na tiskové konferenci ale nechyběla ani programová ředitelka Eva Dekařová, ředitelka produkce Venuše Baxová, mediální kouč Marián Jelínek či fyzioterapeut Michal Novotný.

Sporty TV bude v terestrice ve Full HD Rozlišení bude stejné jako u TV Seznam

V éteru se Sporty TV objeví od tohoto pátku 1. března, kdy odstartuje v 15 hodin pořadem Jiřío Kalemby, v němž šéfredaktor představí program nové televize i plánované sportovní přenosy. Vysílat bude přes DVB-T2 volně v celoplošném multiplexu 23 na pozici Test-1 a velmi pravděpodobně i v nabídkách několika poskytovatelů IPTV, s nimiž stále ještě jedná. Naopak na satelit Sporty TV ze začátku nevstoupí, neboť se nedohodla s provozovatelem největší tuzemské satelitní služby Skylink. Diváci si nějakou dobu budou muset počkat také na HbbTV, i když to je také v plánu a s ním i souběžné streamy několika sportovních přenosů najednou.

Galerie: Václav Udatný a Sporty TV

Štítky