AKTUALIZOVÁNO: Máme pro vás pravidelný žebříček nejoblíbenějších snímků vytvářený podle zájmu českých uživatelů mezinárodní programové služby JustWatch. Je rozdělen na filmy a tzv. TV shows (klasické seriály plus další opakující se pořady). Upozorňujeme, že v JustWatch stále chybí zejména české Voyo, takže výsledky mohou být poněkud zkreslené. Snímky a data: JustWatch, foto v úvodu: archiv TW

 

AKTUALIZOVÁNO, 6. 2. 2024: JustWatch navázalo spolupráci s dalšími IPTV/VoD. Nově jsou zde tak Lepší.TV, prima+ a už i Voyo. Další informace na digirevue.cz.

 

S nástupem nového roku se nám konečně posunula růžovoučká Barbie a první pozici v pelotonu zaujal Bod obnovy (Česko, Slovensko, Polsko, Srbsko, 2023, Netflix), což je pochopitelně pozoruhodné! Na druhém místě je, podle autora poněkud podivný Stvořitel a třetí thriller Salburn, který někteří označují i jako „psychologický“. Jinak nikde nevidět „Indiana Jonese a nástroj osudu“ (minulý měsíc čtvrtý) a pokud se díváte po snímku Oppenheimer, ještě se neobjevil na žádné běžné VoD, takže v žebříčku být ani nemůže. Mimochodem desátý je v tomto TOP 10 finsko-britský snímek Sisu o člověku, který „za druhé války“ odmítal umřít. A je třeba říci, že působí „zajímavě věrohodně“. (Vyberte si…)

Prosincové hity na streamu? Opět Barbie, nově Reacher, propadl Rebel Moon

U opakujících se televizních pořadů, resp. u seriálů, je lednovou jedničkou krimi série Temný případ (už 4. řady, HBO), která vystřídala snímek Reacher (Jack Reacher, Amazon) a „cosi pro náctileté“ jménem Percy Jackson a Olympané (Disney+). Z TOP 10 mimo jiné vypadla pozoruhodná čistá sci-fi z alternativního vesmíru For All Mankind (Apple+) a naopak do ní opět vstoupil skvělý seriál Yellowstone, který zde nebyl od dubna 2023! A to ho stále ještě Skyshowtime nebyl schopen celý nadabovat do češtiny (jaká škoda – je lepší než originál) a dokonce nám ani nebyl schopen sdělit, kdy se tak stane!

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV a chybí zejména Voyo.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 200.000 až 250.000 uživatelů měsíčně.