Digitální rozhlasový multiplex COLOR DAB+ provozovaný společností Joe Media přestěhoval svůj pražský vysílač z Rošického stadionu do nové lokality na Strahově.

K přesunu došlo kvůli plánované demolici Rošického stadionu. COLOR DAB+ vysílá ze Strahova na kanále 7C výkonem 1 kW, od neděle 4. února z lokality Velký stadion. Nový anténní systém se nachází o 30 metrů výše než původní na Rošického stadionu. „Zároveň byla zprovozněna i nová trasa na vysílač Špulka jinou cestou,“ informoval Jakub Melín ze společnosti Joe Media o druhém vysílači této digitální rozhlasové sítě ve středních Čechách. Změnou stanoviště strahovského vysílače by mělo dojít k lepšímu pokrytí Prahy. „Směrem na západ a jih očekáváme stejný nebo mírně horší signál, ostatní směry a pokrytí Prahy jako takové by se měly zlepšit,“ upřesnil Melín.

Na kanálu 7C ze Strahova a také ze Špulky bude moci multiplex COLOR DAB+ vysílat pouze do konce letošního roku, kdy společnosti Joe Media skončí platnost individuálních oprávnění pro využívání této frekvence. Pro Prahu operátor vysoutěžil v nedávné aukci Českého telekomunikačního úřadu nový kanál 6A, na který svůj strahovský vysílač přeladí. Nově bude moci v metropoli vysílat výkonem 20 kW. Síť je ale zkoordinovaná na lokalitu Praha – město, tedy na žižkovský vysílač. Společnost Joe Media v aukci vysoutěžila kromě Prahy také sítě pokrývající Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj.

Multiplex COLOR DAB+ spustil druhý vysílač pro střední Čechy a zvýšil výkon v Praze