Pelhřimovský podnikatel Pavel Hájek pokračuje v rozšiřování pokrytí svého regionálního multiplexu, v němž šíří oborovou televizi iVodárenství.cz, regionální stanici i-Vysočina.cz a brzy spustí i regionálně zaměřenou TV R.

Další krajské město se dočkalo signálu televizní Regionální sítě 11, v níž vysílá oborová televize iVodárenství.cz a regionální i-Vysočina.cz. V úterý operátor tohoto multiplexu, společnost Fiera touch, zahájil vysílání v Plzni. „Dnes jsme po testovacím provozu odstartovali vysílání RS 11 z vysílače Sytná v Plzni a rozšířili pokrytí o cca 215 tisíc obyvatel Plzeňska. TV iVodárenství.cz tak mohou sledovat další diváci a brzy již i TV R,“ sdělil prostřednictvím svého profilu na profesní sociální síti LinkedIN Pavel Hájek. Regionální síť 11 v posledních dnech spustila vysílače také v Táboře a Teplicích a připravuje se i na zahájení vysílání v Praze.

Plzeňský vysílač Regionální sítě 11 patří mezi silnější, může vysílat výkonem až 1 kW. Jde už o šestý televizní multiplex, který mohou diváci v Plzni a blízkém okolí naladit. Kromě celoplošných sítí 21, 22, 23 a 24 v západočeské metropoli dosud vysílala jediná Regionální síť 17 z vysílače Sylván, odkud šíří na kanálu 27 výkonem 1 kW místní televizní stanici TV Plzeň. Nová Regionální síť 11 má individuální oprávnění pro využívání kmitočtů na 21 lokalitách. Dosud vysílala především na Vysočině, frekvence má ale i pro zmíněnou Prahu, Plzeň, Karlovy Vary, Ústí nad Labem, Liberec, České Budějovice, Olomouc a Zlín.

Nový TV multiplex pro čtyři krajská města: Karlovy Vary, Liberec, Olomouc a Ústí nad Labem