Přesně za dvě měsíce, 21. května, dojde k přejmenování streamovací služby HBO Max na MAX a její obsah se rozšíří o knihovnu služby Discovery+ včetně sportovních streamů kanálů Eurosport.

Místo jednoho druhu předplatného nabídne služba MAX hned tři tarify: Basic, který bude levnější než dnešní jediné předplatné za 199 korun měsíčně, Standard s omezením souběžného používání služby na dvou zařízeních a rozlišení obrazu maximálně ve Full HD a Premium s možností přehrávání na čtyřech zařízeních najednou a u obsahu, který bude dostupný v nativním 4K, i toto Ultra HD rozlišení. Ceníky však provozovatel služby, společnost Warner Bros. Discovery, zatím nezveřejnil. Uvedl pouze, že v jednotlivých evropských zemích se budou lišit a Česká republika by neměla být v první vlně zemí, kde bude dostupný nejlevnější tarif s reklamou. Levnější tarif tedy přijde později.

Co bude proměna HBO Max na MAX znamenat z hlediska obsahu? Na uživatele čeká více než dvojnásobný balík filmů a seriálů díky propojení služeb HBO Max a Discovery+, která na českém trhu dosud nepůsobila. Warner Bros. Discovery navíc vlastní řadu exkluzivních sportovních práv, včetně kompletních práv na letošní Letní olympijské hry v Paříži. Po zrušená služby Eurosport Player tak bude MAX jedinou streamovací službou, která nabídne kompletní pokrytí letní olympiády, a to v rámci základního předplatitelského tarifu. Navíc však vznikne speciální balíček Sport, který bude obsahovat tenisové grandslamy, cyklistické závody Grand Tour, veškerá mistrovství v zimních sportech a lineární kanály Eurosport 1 a 2.

Služba už spustila český web na adrese www.max.cz, kde je k dispozici trailer k rebrandingu HBO Max. Stávající předplatitelé této služby budou automaticky převedeni na základní tarif nové služby MAX. „Max je sice globální platforma, ale její obsah bude zaměřen na konkrétní lokální území, aby poskytoval ještě intenzivnější zážitek ze sledování. Letos se čeští a slovenští diváci mohou těšit na druhou sezónu seriálu Rod draka, Olympijské hry Paříž 2024 a samozřejmě na řadu exkluzivních titulů od Warner Bros Discovery, ale i třetích stran,“ přiblížil Jamie Cooke, ředitel společnosti Warner Bros. Discovery pro střední a východní Evropu.

Co nás čeká s příchodem MAX? Sportovní přenosy, ale i konec sdílení hesel