Historicky nejvyšší počet profesionálních projektorů s vysokým jasem nad 20 000 lm dodá na letošní letní olympijské hry a následně i paralympijské hry v Paříži společnost Panasonic Connect. Bude jich okolo 130 a dále na 500 velkých displejů a 150 systémových kamer.

Panasonic také dodá na 31 míst v rámci dějiště letošní olympiády vlastní switche a 24 míst profesionálně ozvučí. Jako celosvětový olympijský partner, celosvětový paralympijský partner a zakládající člen programu The Olympic Partner (TOP) bude společnost Panasonic na technologické přípravě olympijských her úzce spolupracovat s Mezinárodním olympijským výborem (MOV), pařížským organizačním výborem olympijských her a olympijskými vysílacími službami (OBS).

Centralizovaná IT/IP platforma KAIROS bude dodávat video obsah na velké LED obrazovky téměř na všech sportovištích (celkem jich bude 26), což zjednoduší složité pracovní postupy a zefektivní operace tím, že bude produkovat obsah až ze tří sportovišť prostřednictvím jediné platformy KAIROS. Ve všech 29 tiskových centrech budou instalovány vzdáleně ovládané kamery, díky nimž lze zajistit simultánní tlumočení v hlavním tiskovém středisku (MPC) a poskytovat překladatelské služby ze vzdálených míst, což sníží potřebu přemisťovat se mezi sportovišti. „Tato řešení zvýší provozní efektivitu a vyřeší hardwarové a softwarové aspekty ve srovnání s předchozími olympiádami,“ vysvětlil Panasonic Connect.

Největší videomaping na světě? V Tokiu ho spustil Panasonic

Firma dodává techniku olympiádám od roku 1992

Jedná se o dosud největší nasazení projektorů na sportovištích olympijských a paralympijských her. Mezi 130 laserovými projektory bude i nejmenší a nejlehčí projektor na svět , který je o 40 % menší než předchozí modely. Nedávno představená služba Remotely Managed Service navíc umožní operátorům spravovat a monitorovat rozsáhlé multiprojekční systémy prostřednictvím cloudu a řešit potenciální vychýlení obrazu způsobené faktory, jako jsou vibrace, aniž by byla nutná přítomnost servisních techniků na místě. „Všechny tyto inovace přispějí k tomu, aby se akce stala udržitelnější, než tomu bylo dříve,“ upozorňuje Panasonic Connect.

Firma dodává AV vybavení a služby olympijským a paralympijským hrám již více než 30 let, počínaje Barcelonou v roce 1992. V říjnu 2014 se navíc společnost Panasonic zapsala do historie jako první japonská společnost, která se stala celosvětovým paralympijským partnerem Mezinárodního paralympijského výboru. „Společnost Panasonic z celého srdce podporuje poslání paralympijských her, kterým je podpora inkluzivní společnosti pro osoby se zdravotním postižením tím, že popularizuje sporty pro tělesně postižené. Jsme i nadále odhodláni vytvářet produkty a služby, které uspokojí každého, včetně seniorů a osob se zdravotním postižením,“ uzavřela firma.

Plánované nasazení zařízení a služeb Panasonic v Paříži 2024