Po Netflixu přikročí další globální streamovací služba k radikálnímu omezení sdílení hesel mezi různými domácnostmi. Na prvních trzích zavede nová pravidla už od června.

Provozovatel Disney+ zatím nepotvrdil, kterých zemí se dotkne červnová první vlna omezování sdílení hesel. Každopádně nejpozději od září by mělo platit celosvětově, potvrdil v rozhovoru pro americkou CNBC generální ředitel Disney+ Bob Iger. Pravidla, která zakazují používání přihlašovacích údajů předplatitele třetí stranou, jsou součástí smluvních podmínek streamovací služby Disney+ už delší dobu, teprve nyní je ale bude služba důrazně prosazovat. Sesterská služba Hulu na americkém trhu začala přísnější pravidla sdílení přihlašovacích údajů prosazovat letos 14. března.

„V červnu zahájíme náš první skutečný pokus o zákaz sdílení hesel. Proběhne hned v několika zemích,“ uvedl Bob Iger pro CNBC. Společnost Disney se k tomuto kroku odhodlala poté, co konkurenční Netflix díky stejnému omezení sdílení hesel získal za necelých 48 hodin 100 tisíc nových předplatitelů. V minulosti Disney+ deklarovala, že uživatelé, kteří se přihlásí k účtu někoho jiného, budou nejprve vyzváni, aby si pořídili svoje vlastní předplatné. Disney+ počítá stejně jako Netflix s tím, že regulérní předplatitelé budou moci za příplatek přidat do svého předplatného přístup pro osobu žijící mimo jeho domácnost.

Sdílení Netflixu v Česku už za poplatek Vyjde na 79 Kč měsíčně na osobu