Na českém trhu se objevil první komplexní konfigurátor racků pro serverovny a datová centra, který umožňuje firemním zákazníkům sestavit si řešení, které bude plně vyhovovat jejich potřebám. Kombinuje konkrétní racky se skříněmi a dalšími komponenty.

Konfigurátor racků, jehož prostřednictvím si mohou firmy sestavit vlastní individuální řešení pro nové serverovny nebo datová centra, spustila společnost EET Group. Na jejím webu si lze nakombinovat jednotlivé typy racků, skříní a dalších komponent, která jsou vzájemně kompatibilní a zájemci tak nemusí kontaktovat obchodníka a nechávat si zpracovat návrh na klíč. Konfigurátor je navržen tak, aby zefektivnil proces sestavování ideálního řešení na míru a podle potřeb zákazníka. Díky intuitivnímu rozhraní a mnoha možnostem filtrování nebylo plánovaní sestav pro firemní servery nikdy jednodušší.

Konfigurátor racků jsme připravovali už delší dobu. Výrazně zjednoduší a urychlí objednávky, protože si zákazník sám může navolit různé kombinace a poté zvolit tu pro něj nejideálnější. Konfigurátor je dostupný volně na webu EET Group pod odkazem Příručky a služby, ale všechny jeho funkce mohou využít pouze registrovaní uživatelé,“ říká Jan Bartoš, Managing Director společnosti EET Group v České republice. Registraci lze provést přímo na webu EET zadáním kontaktní osoby, IČ a DIČ společnosti.

Konfiguraci lze uložit a kdykoli se k ní vrátit

Nakonfigurovat si vlastní řešení serverovny nebo datového centra lze ve třech jednoduchých krocích. V prvním si zájemce vybere typ racku, přičemž může volit ze čtyř základních typů: 10“ nástěnný, 19“ nástěnný, 19“ volně stojící a venkovní, který představuje odolná řešení pro CCTV, IP 55 a IP 66 s možností instalace na stěnu, zeď nebo sloup. Následuje výběr skříní podle velikosti, ale také barvy (černá nebo bílá) a poté komponent kompatibilních s řešeními vybranými v prvních dvou krocích, případně i extra příslušenství umístěného mimo racky. Následně stačí objednávku potvrdit a kliknutím odeslat obchodníkům z EET Group.

Kdykoli v průběhu výběru vhodného řešení si může registrovaný uživatel uložit zvolenou konfiguraci a znovu se k ní vrátit prostřednictvím svého uživatelského účtu. Ceny jednotlivých produktů v konfigurátoru jsou neustále aktualizované a odpovídají reálným ceníkům v době tvorby objednávky. V konfigurátoru se navíc zobrazují pouze ty komponenty, které má EET Group aktuálně na skladu, a tak se nemůže stát, že by se u nějaké položky objevila informace, že momentálně není k dispozici. Konfigurátor je velmi intuitivní a jeho používání je jednoduché. EET Group navíc připravil speciálního průvodce s podrobnými pokyny pro sestavení sady stojanů a skříní, který je k dispozici ke stažení ve formátu PDF.

Kvalitní řešení z komponent značky Lanview

Průvodce je nutný zejména pro montáž komponent v rackové skříni. Samotnou skříň dodává EET Group kompletně smontovanou, ale objednané komponenty k ní si musí zákazník sestavit sám. Nejprve si je zvolí v levném navigačním sloupci konfigurátoru poté, co vybere konkrétní racky a rackové skříně, a naklikané komponenty poté přetáhne do pravého sloupce se svojí zvolenou konfigurací. Poté stačí kliknout na „Přidat“ a objednávku zkompletovat. Konfigurace se automaticky uloží, aniž by musela být objednávka dokončena a zaplacena. Uživatel se k ní může kdykoli vrátit a pokračovat tam, kde skončil.

Veškeré produkty nabízené v Konfigurátoru racků EET Group pochází od společnosti Lanview, která dodává celou řadu volně stojících i nástěnných rackových skříní, širokou škálu vysoce kvalitních racků a kabeláž. Skříně jsou navrženy pro moderní vedení kabelů s několika nastavitelnými vstupy pro kabelové svazky, které jsou k dispozici – buď v plochém balení nebo předmontované skříně dodávané přímo na místo plánovaného projektu. Lanview nedávno fúzovala s další známou značkou z rodiny EET Group, MicroOptics, a tak rozšířila svůj záběr i na optické transceivery, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing.

Displeje od Leyardu nově přes EET Group Firma vybavila studia O2 TV Sport či Markízy

Image by benzoix on Freepik

Štítky