Společnost Signify mající licenci na značku Philips pro oblast osvětlovací techniky, včetně osvětlení pro internet věcí (IoT), se dohodla se společností Samsung na nové úrovni spolupráce v synchronizaci osvětlení s děním na televizoru. Vypadá to na takový jiný Philips Ambilight.

Kompatibilní televizor Samsung se svítidly Philips Hue mohou diváci propojit už více než rok. Nyní přichází na řadu aplikace Philips Hue Sync TV určená i pro český i slovenský trh. Ke koupi má být buď za jednorázovou úhradu nebo za měsíční předplatné a v případě spolupráce s televizory Samsung pro rok 2024 bude k dispozici i hudební režim, což znamená synchronizaci přehrávaného obsahu s osvětlením.

iVysílání nově v TV Philips a Hisense ČT má aplikace pro Titan OS a Vidaa

Aplikaci Philips Hue Sync TV můžete využít s televizory Samsung řady Q60, nebo vyšší, vyrobenými od roku 2022. Integrace do SmartThings a měsíční předplatné má být k dispozici od jara 2024 a přístup byste měli získat po stažení nebo aktualizaci na nejnovější verzi Sync TV.

Zmiňovaný hudební režim bude k dispozici pro kompatibilní televizory z kolekce Samsung 2024/25 už od jejich uvedení na trh, pro kompatibilní starší modely z let 2022 a 2023 někdy později v tomto roce.

Společnost Signify rovněž oznámila, že integrace s ekosystémem SmartThings umožní uživatelům televizorů Samsung ovládat aplikaci přes telefon, upravovat nastavení bez přerušení přehrávaného obsahu a k mání má být i výběr mezi různými režimy a také spouštění i zastavování synchronizace. Vytvářet by se měla dát i makra.