Šéfka největší světové organizace zaměřené na digitální rozhlasové vysílání DAB+ se na konferenci DIGIMEDIA 2024 zapojí do diskusního panelu s vítězi české aukce kmitočtů pro sítě DAB+.

Mezinárodní přesah bude mít letošní část 19. ročníku odborné konference o médiích a reklamě DIGIMEDIA 2024 zaměřená na digitální rozhlasové vysílání DAB+. V diskusním panelu společně s vítězi loňské aukce kmitočtů pro finální sítě DAB+ určené komerčním rádiím, zástupci Českého telekomunikačního úřadu a Českého rozhlasu vystoupí i prezidenta organizace WolrdDAB Jacqueline Bierhorst. Konference se uskuteční ve čtvrtek 13. června 2024 v Kongresovém sálu České televize v Praze na Kavčích horách.

Richard Burnley z EBU hostem DIGIMEDIE 2024 Promluví o financování médií veřejné služby

Jaqueline Bierhorst je prezidentkou WorldDAB od loňského listopadu, kdy ve funkci nahradila Patricka Hannona. Předtím byla dlouhá léta viceprezidentkou a od roku 2015 zastupovala v řídícím výboru organizace nizozemskou Digital Radio Netherlands. Tato asociace zajišťuje spolupráci mezi veřejnoprávními a komerčními vysílacími společnostmi a ministerstvem hospodářství při koordinaci DAB+ v Nizozemsku. V letech 2011 až 2015 byla také vedoucí projektu zavádění DAB+ v Nizozemsku a spolupracovala také s vlámskou vládou a ministerstvem kultury, mládeže a médií při spouštění DAB+ ve Flandrech.

WorldDAB pořádá ve stejný den, kdy se koná konference DIGIMEDIA 2024, v Praze vlastní konferenci zaměřenou především na DAB+ a automotive. V diskusním panelu na DIGIMEDII zasedne Jacqueline Bierhorst vedle Jiřího Duchače, vedoucího odboru správy kmitočtového spektra, Karla Zýky, technického ředitele Českého rozhlasu, Jiřího Hrabáka, prezidenta Asociace provozovatelů soukromého vysílání, Marcela Procházky, ředitele sekce regulace a právního oddělení Českých Radiokomunikací, Jakuba Juhase, výkonného ředitele Broadcast Services, Václava Ježka, jednatele společnosti RTI cz, Miroslava Pýchy, majitele společnosti Joe Media, či Jana Johna, člena dozorčí rady společnosti Play.cz.

O čem bude DIGIMEDIA 2024? Letos kromě jiného o umělé inteligenci

Štítky