Programová nabídka celoplošného televizního multiplexu 24 se na 1. máje rozšířila o třetí program hudebních stanic Šláger. Do terestrického vysílání vstoupila televize Šláger Premium.

Hudební kanál, který byl původně určen výhradně pro poskytovatele placených televizních stanic, doplnil v multiplexu 24 již dříve zařazené stanice Šláger Originál a Šláger Muzika. Fakticky jde o pokračovatele české Šlágr TV, která před časem skončila v konkurzu kvůli neplacení distribučních poplatků Českým Radiokomunikacím. Kanály Šláger ovšem získaly vysílací licence na Slovensku a spadají tedy pod regulaci slovenské vysílací rady. Šláger Premium byla první, licenci získala v červenci 2020. V listopadu téhož roku dostala licenci Šláger Muzika a v listopadu 2021 pak Šláger Originál.

Šlágr TV ukončila vysílání v multiplexu 24, místo ní zůstává slovenská Šláger Muzika

Provozovatelem všech tří stanic je společnost Československá muzika s.r.o. se sídlem v Bratislavě, kterou z poloviny vlastní zakladatel Šlágr TV Karel Peterka a z poloviny společnost Videoboard Kladno, za níž stojí kladenský podnikatel Jan Peták. Ten společně s mediální skupinou A 11 stojí za společností IGCS, která nabízí prodej reklamního prostoru v titulech A 11, internetovém Rádiu Samson a na televizních kanálech Šláger. Peták je zároveň jedním ze tří jednatelů Peterkova hudebního vydavatelství Česká Muzika a drží v něm přes Videoboard Kladno podíl 40 procent. Původní licencovaná společnost české Šlágr TV je v konkurzu.

Karel Peterka ale nadále spojuje slovenské stanice Šláger s původní Šlágr TV, zveřejňuje jejich program na webu slagrtv.cz a různě kombinuje používání názvu Šlágr a Šláger. Multiplex 24 plánuje v nejbližších dnech zařadit kromě programu Šláger Premium také novou českou zábavně-hudební televizi OK TV, která se médiím představí příští úterý 7. května. Pro ni už je v multiplexu 24 spuštěna programová pozice označená jako test.

Šlágr TV pokračuje v převodu televizních aktivit, Šláger Muziku vystřídala v terestrice Šláger originál