Kanál, který je primárně zaměřen na britská dramatam do své nabídky v České republice zařadili operátoři O2 a T-Mobile, na Slovensku pak Slovak Telekom. Nepůjde tedy o běžnou stanici v terestrickém televizním vysílání, ale v placeném IPTV.

Stanice letos slaví své desáté výročí a podle zaslané tiskové zprávy si za svou existenci vybudovala silnou pozici a získává si diváky po celém světě. Přináší na obrazovky, citujeme „…originální, průlomové a kritikou uznávaná filmová dramata prostřednictvím osobitého britského objektivu.“

Další novinky v Magenta TV Od listopadu DRAMOX a BBC First

„Jsme nadšeni, že můžeme být svědky neustálého růstu a úspěchu naší globální značky BBC First v posledním desetiletí. Neumím si představit lepší způsob, jak si tento milník připomenout, než dalším rozšířením na nové publikum, a to společně s našimi významnými partnery v Česku a na Slovensku, kterými jsou T-Mobile, Slovak Telekom a O2. BBC First představuje jedinečnou příležitost pro fanoušky britské filmové drama tvorby a přináší rozmanitou škálu programu, který zahrnuje jak provokativní, poutavá vyprávění a spletité příběhy, tak i lehká kriminální dramata,“ řekl Bartosz Witak, generální ředitel pro střední a východní Evropu v BBC Studios.

Nová stanice hned v červnu nabídne divákům čtyřdílný thriller „Six Four“, bude také vysílat první a druhou řadu seriálu Maigret s Rowanem Atkinsonem a k mání bude i první řada „Hope Street“. Ta má mít premiéru ve čtvrtek 20. června v 17:45.

BBC First na český a slovenský trh poprvé vstoupila v listopadu 2023 ve formě videotéky u T-Mobilu a Slovak Telekom. Nyní přichází jako samostatný lineární televizní kanál.

Na náš dotaz společnost uvedla, že, citujeme „…kanál bude plně lokalizován do češtiny a vysílání bude i s původním anglickým zněním s českými titulky.“