Sobotní utkání národních fotbalových týmů Chorvatska a Maroka o třetí místo na Mistrovství světa v Kataru nakonec neodvysílá hlavní kanál Novy, ale tematická stanice Nova Action. Souběžně jej nabídne i ČT Sport.

Hlavní kanál Novy měl původně vysílat všechna medailová utkání, tedy i sobotní zápas o bronz. Doposud s tím počítá i většina přehledů televizních programů. Nakonec se ale utkání Chorvatska s Marokem objeví na Nově Action, a to od 15:15 do 18:30. Hlavní program Novy zařadí od 14:45 komedii Moje superbejvalka a od 16:35 film Zrodila se hvězda. Utkání o třetí místo na fotbalovém mistrovství světa bude v sobotu živě vysílat také ČT Sport, a to od 15:20 hod. Souběžné vysílání tohoto zápasu na České televizi i Nově bylo plánované od chvíle, kdy ČT prodala formou sublicence vysílací práva na některé zápasy šampionátu skupině Nova.

Jak si ČT s Novou rozdělily MS ve fotbale? Přehled přenosů a kdo je bude vysílat

Finálové utkání mezi Argentinou a Francií už budou moci sledovat diváci hlavního kanálu Novy, a to od 15:15 hod. Na ČT Sport bude tento přenos začínat již v 15:00 hod. Přesun sobotního zápasu z Novy na Novu Action může způsobit problémy divákům, kteří mají zhoršený nebo vůbec žádný příjem pozemního celoplošného multiplexu 24, v němž tento program vysílá. Hlavní kanál Novy na rozdíl od něj využívá kapacitu jak multiplexu 24, který provozuje společnost Digital Broadcating, tak multiplexu 23 Českých Radiokomunikací. Po dobu šampionátu vysílá Nova a Nova Action v DVB-T2 ve vyšším rozlišení HD ready.

Nova a Nova Action jsou HD v DVB-T2 Souvisí to s přenosy z MS ve fotbale