Nová aplikace a technologie AirPlay 2 jsou nyní k dispozici ve všech nově uváděných chytrých televizorech značky a u vybraných modelů roku 2018 s aktualizovaným firmwarem.

Společnost oznámila, že ve více než 100 zemích světa jsou už výše uvedené modely vybaveny zbrusu novou aplikací Apple TV, ve 176 zemích pak bude nabízena podpora technologie AirPlay 2. Vše se týká i zákazníků v České republice a na Slovensku.

ČTĚTE TAKÉ:

„Jako první výrobce televizorů, který integroval aplikaci Apple TV do svých chytrých televizorů, nabízí společnost Samsung svým zákazníkům neuvěřitelnou hodnotu a přístup k aplikaci Apple TV na největších dnes dostupných obrazovkách“ uvedl Won-Jin Lee, výkonný viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics.

Majitelé Smart TV Samsung tak mohou využívat televizní kanály a prohlížet si více než 100.000 pořadů na iTunes. Ty lze zakoupit nebo zapůjčit, a to včetně titulů v rozlišení Ultra HD (4K) s technologií HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah). Zákazníci z celého světa se také mohou v aplikaci Apple TV přihlásit k odběru kanálů a sledovat je přímo v aplikaci, přičemž zaplatí pouze za ty, které chtějí, a Samsung rovněž ohlásil připravenost na službu Apple TV+, která má být spuštěna na podzim.

Díky technologii AirPlay 2 si pak mohou majitelé iPhonů, iPadů a počítačů Mac přehrát na chytrém televizoru Samsung svá videa a další obsah.