Novinky obohacené o kabelový tuner, až tak nové nejsou. Nicméně v Česku se zatím nenabízely a do prodeje přicházejí právě nyní.

Oba nahrazují u nás doprodávané modely Technisat DigiPal T2 HD a Technisat DigiPal T2 HD ex+ (podívejte se na recenzi) a zatím byly nabízen zejména v Německu. Oba přijímače jsou lokalizovány do češtiny a shodně vybaveny tunery DVB-T/C a DVB-T2/HEVC (pro něj je udávána i kompatibilita s DVB-T2/H.264). Jsou tudíž vhodné pro nový český zemský standard na který se už začalo přecházet. I když mají zabudovanou mechaniku pro přístupovou kartu typu Irdeto u nás využít nepůjde (je určena pro německou službu freenet) a tudíž jsou set-top boxy určeny pouze pro volný příjem DVB-T2.

ČTĚTE TAKÉ:

Příjemná je ohlášená spotřeba v pohotovostním režimu < 0,3 W a spotřeba za provozu, která je 4,7 W, resp. 4,5 W. Zabudováno je jedno HDMI a jedno USB 2.0, obvyklý SCART tentokráte chybí, takže přijímače nejdou využít s televizory bez plochého konektoru HDMI. Částečně to ale jde obejít přes zabudovaný A/V výstup typu jack.

Jak vidíte, Technisat DigiPal T2/C HD (asi 2150 Kč) a Technisat DigiPal T2/C DVR (2223 Kč) jsou si vnějškově velmi podobné, ostatně vypadají jako jejich předchůdci (viz úvodní foto na kterém je Technisat DigiPal T2 DVR). Liší se zejména v tom, že druhý model umí nahrávat a lze u něj také využít funkce TimeShift, tedy sledování televizního vysílání se zpožděním.